zondag 20 maart 2011

Tiësto en Hardwell laten horen dat ze uit Breda komen

Tiësto + Hardwell: Zero 76 (22) *** hoogste eersteweeks ***

En ineens is Breda de muziekstad van Nederland! Twee invloedrijke dj’s – de een gaat door het leven als de beste dj ter wereld, de ander is een snel rijzende ster – zetten hun geboorteplaats op de kaart. ‘Zero 76’, ofwel 076, is het netnummer van deze Brabantse gemeente. Beide heren zijn niet vaak meer thuis tegenwoordig, dus waarschijnlijk komen ze elkaar vaker tegen in een club op Ibiza, Cyprus of Florida dan op een terrasje op de Grote Markt.

De twee zijn dan wel stadsgenoten, maar zeker geen generatiegenoten. Sterker nog: Tiësto had wel de vader van Hardwell kunnen zijn. Tiësto, ofwel Tijs Verwest, is ondertussen al een veertiger. Hardwell, die door het leven gaat als Robbert van de Corput, is pas 23. Hardwell was verrast toen Tiësto een jaartje geleden contact met hem zocht. “Ik werd op een gegeven moment door hem uitgenodigd. Zomaar uit het niets. Dat ging zo lekker. We voelden elkaar goed aan en daarom kregen we het idee om samen een plaat te maken. Dat werd ‘Zero 76’, omdat we beiden uit Breda komen”, zegt Van de Corput. Het nummer werd vorig jaar op verschillende festivals ten gehore gebracht. “Dat is gebruikelijk. Gewoon om te kijken hoe het publiek reageert en het nummer sloeg aan. De reacties waren erg goed. Dus daarom maakten we er een plaat van”.

Vorige maand werd ‘Zero 76’ officieel uitgebracht en het weekend daarop al werd het nummer gedraaid in het Bredase voetbalstadion voor de wedstrijd van NAC-Heerenveen. “NAC nam contact met ons op of ze het nummer mochten spelen. Dat is natuurlijk erg mooi. Het is tof om te weten dat onze club dat graag wil en dat we op deze manier NAC kunnen ondersteunen en zij op hun beurt ons”, meent Van de Corput.

Voor Hardwell staat veel meer op het programma. Hij gaat in april met Tiësto mee op tournee door Amerika en Canada. Hardwell: “Als supportact. En deze zomer waarschijnlijk weer naar Ibiza. Maar ik zou graag samen met Tiësto in Breda spelen. We hebben het daar vanochtend nog over gehad. Laat de gemeente het maar weten dat we op de Grote Markt of het Chasséveld willen draaien!”

Geen opmerkingen:

Een reactie posten