zondag 20 maart 2011

Merkwaardige verhalen rondom Dotan

Dotan: This town (86)

Een merkwaardig verhaal, rondom de 24-jarige Nederlandse singer/ songwriter Dotan. Aan de ene kant is het een kerel die van aanpakken weet, aan de andere kant zijn er mensen die twijfelen aan zijn oprechtheid.

Dotan Harpenau werd op 26 oktober 1986 geboren in het Israƫlische Jeruzalem. Zijn moeder, kunstschilderes Patty Harpenau, volgde daar een kunst- en vormgevingsopleiding. Patty werd een succesvol kunstenares, maar ze trok zich in 1996 uit de kunstwereld terug en is sindsdien meditatieleraar, coach, oprichtster van een centrum voor welzijn en spiritualiteit en succesvol schrijfster van boeken over gezondheid, meditatie en spiritualiteit.

Dotan kwam voor het eerst in het nieuws op z’n achttiende, toen hij een kort geding aanspande tegen zijn middelbare school. Hij daagde het Goois lyceum voor de rechter, omdat hij op een tiende punt gezakt was voor zijn examen geschiedenis en daardoor zijn diploma miste. Dotan verloor het kort geding echter.

Vorig jaar kwamen we hem weer tegen als gedupeerde. Nu bleek hij, met zakenpartner Jair Zino, namens hun evenementenbureau Portfoliooo geld tegoed te hebben van Wesley Sneijder en Yolanthe Cabau van Kasbergen. Portfoliooo was een van de bureaus die waren ingehuurd voor de bruiloft van Wesley en Yolanthe.

Verder wordt Dotan ook niet blij van de venijnige reacties die onder singlerecensies van Dotans muziek verschijnen. Daarin wordt Dotan een fantast genoemd, die zijn eigen positieve reacties schrijft en fansites vult.

Ach, oordeel zelf maar… Muzikaal zit het in ieder geval prima in elkaar. Dat vond trouwens ook 3FM, die Dotan verkoos tot Serious talent.

15 opmerkingen:

 1. Beste megaman,

  als interviewer bij een magazine, kan is beamen dat Dotan absoluut geen fantast is. Na mijn interview met hem over zijn muziek en nieuwe album was ik onder de indruk. Ik was onder de indruk van zijn bescheidenheid, zijn charisma en zijn ambitie.

  Blijkbaar zijn er journalisten die het een ander niet gunnen. Ik vind het zwak dat men oordeelt over hem omdat hij toevallig wel zijn mond open deed en voor zichzelf op kwam als 18 jarige. Net als dat ieder bedrijf wel eens een rottig iets meemaakt en dit toevallig te maken had met een bekend stel.

  dus wat ik merkwaardig vind aan dit verhaal, dat er niks merkwaardigs aan is behalve de zure aard ervan!

  In mei verschijnt een leuk interview met hem en hij mag trots zijn op wat hij heeft bereikt!

  mvg Liza

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Beste Liza, kan ik dat interview ook online vinden?

   Verwijderen
  2. Beste Liza, mooi nepaccount van Dotan! Zal dit Dotan zelf zijn, of misschien zijn moeder? Ik hoop dat Dotan failliet gaat. Kanker smurf

   Verwijderen
 2. Wat een onzin is dit zeg, slechte journalist ook om zo'n artikel op een blog te zetten. Doe eerst eens je research voordat je zo'n dom artikel schrijft over een talent waar we juist trots op moeten zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Is toch nog goed gekomen met Dotan :)
  2014 was zijn jaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een lachertje ��...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ...en anno 2018 weten we het dan zeker!! Geweldig alle bovenstaande reactie VAN...Dotan zelf!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. HALLO. IK BEN EEN GROOT FAN VAN DOTAN. ALLES WAT JE OVER HEM LEEST IS NIET WAAR. DOTAN IS EEN OPRECHTE EERLIJKE INTEGERE ZANGER. ZO IS HIJ BINNENKORT TE ZIEN OP DE BEGRAFENIS VAN RAMMIE. TREEDT HIJ BELANGELOOS OP! JA, ZO IS DOTAN!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Dotan, bedankt voor je laatste reactie. Jammer dat je niet van je fouten hebt geleerd.

   Verwijderen
 7. moahahahahahahahahaha. haha. helemaal mesjogge .wat een sjacheraar,gofferde goffer

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Moshe Leegwater16 april 2018 om 18:31

  Hoi matties, hier de papa van Aron Leegwater. Ik wil alleen zeggen dat Dotan een voorbeeld is voor alle andere artiesten. Deze wereldgozer heeft mijn zoontje met leukemie, kanker en aids gisteren wederom de avond van zijn leven bezorgd door hem in zijn Ferrari door de stad te rijden en vervolgens samen talloze schimmige stripclubs te bezoeken. Dotan is een prachtig mens, een wereldartiest en een voorbeeld voor veel artiesten en mensen anno 2018. Aron is gelukkiger dan ooit en gaat weer knokken voor zijn leven. En ik wil ook nog vermelden dat Iris Kroes, Douwe Bob, Nielson en Marco Borsato kustartiesten zijn. Ik zweer jullie, swa. Deze Dotan verdient enkel lof en respect. Wat een meneer...

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Gershom Leegwater16 april 2018 om 18:41

  Schenk al jullie shekels aan dit prachtige mens. Dotan, jij bent een baken en (op)lichtend voorbeeld voor de gehele mensheid. Wat een man. Wat een fantastisch persoon. Ik buig in opperste nederigheid voor mijn Heer Dotan. Zeg mij wat te doen, oh oppermachtige Dotan. Ik beloof u eeuwige trouw...

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Shalom Dotan, jij vieze oplichter. Je zou m'n leukemiebehandeling toch voor me payen ? Lekker op Facebook mijn ziekte misbruiken om je eigen met shekels volgepropte zakken nog wat meer bij te vullen, jij smeerlapje. Fak joe met je gratis concertkaartjes. Ik wil keiharde shekels zien, sagbie. En snel ook. Terwijl jij vrolijk loopt te hoeren en snoeren, ga ik hier op mijn vochtige zolderkamertje kapot van de kanker. Tfoe...

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik had kanker en Dotan zijn muziek heeft me genezen! Wat een prachtmens is het toch!!!

  BeantwoordenVerwijderen