zondag 20 maart 2011

Jessie J komt sterk terug

Jessie J feat. B.o.B: Price tag (24)

Met haar eerste single, ‘Do it like a dude’, wilde het nou niet bepaald vlotten in Nederland. Nog maar twee weken geleden kwam de single binnen in de Single Top 100, maar verder dan één weekje op #95 schopte het nummer het niet. Maar Jessies wraak is zoet: single nummer twee slaat wél aan en komt deze week zelfs op #24 binnen. Ook Jessie is zo verstandig om een hippe producer uit te kiezen; zij liet B.o.B meehelpen op de single ‘Price tag’.

Jessie J is hét nieuwe talent van Engeland. Ze stond bovenaan in BBC’s Sound of 2011 lijst en won de BRIT Critics’ Choice Award; twee grote muziekprijzen in Engeland. Jessie J begon al jong met het schrijven van tracks. Ze schreef voor Chris Brown, Justin Timberlake, Miley Cyrus en Christina Aguilera. Maar naast componeren kan ze ook zingen, dus kiest ze nu voor een carrière ín de schijnwerpers in plaats van erachter.

‘Price tag’ is in haar vaderland, Groot-Brittannië, een doorslaand succes, want Jessie J (die in het echt trouwens Jessica Cornish heet) scoorde er daar haar eerste #1-hit mee. Ook Ierland en Nieuw-Zeeland ruimden voor ‘Price tag’ een plaatsje bovenaan de hitparade in. Het zou echter ook Jessies doorbraak in de Verenigde Staten moeten worden, maar dat is er nog niet helemaal uitgekomen; ‘Price tag’ is in de Billboard Hot 100 nog niet verder gekomen dan plaats #78.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten