zaterdag 10 september 2011

Edward Sharpe is een messiaanse figuur

Edward Sharpe & the Magnetic zeros: Home (72)

Een zestienkoppige groep, dat zie je niet vaak! Nou, hier heb je er een, want Edward Sharpe & the Magnetiz zeros zijn met z’n zestienen. De groepsnaam is al net zo maf als de groep zelf trouwens. Zeker omdat er niemand in de groep zit die Edward Sharpe heet. Die naam is een verzinsel van zanger Alex Ebert. Ebert maakte het een paar jaar geleden uit met zijn vriendin, trok z’n voordeur in Californië voorgoed achter zich dicht, volgde een afkickprogramma om van z’n verslaving af te komen en begon aan een boek over een messiaanse figuur die naar de aarde wordt gezonden om de mensheid te genezen en te redden, maar steeds wordt afgeleid door meisjes en constant verliefd wordt. Die messiaanse figuur noemde hij Edward Sharpe.

Of het boek ooit af is gekomen vertelt het verhaal niet, maar de figuur Edward Sharpe kwam terecht in de groepsnaam van zijn nieuwe band. De vaste groepsleden van de band zijn (hou je vast) Alex Ebert (zang, gitaar, percussie en piano), Jade Castrinos (zang en gitaar), Nico Aglietti (gitaar en toetsen), Stewart Cole (trompet, percussie, toetsen en ukelele), Aaron Embry (toetsen), Josh Collazo (drums en percussie), Orpheo McCord (percussie), Nora Kirkpatrick (accordeon), Christian Letts (gitaar), Seth Ford-Young (bas), Paul Leamy (blikken), aangevuld met Chris Richard (zang en percussie), Anna Bulbrook (viola), Tyler James (piano), Felix Bloxsom (drums), Nathaniel Markman (viool) en Ryan Richter (gitaar).

Twee jaar terug stond de groep al op Lowlands en dit jaar waren ze er weer. Vandaar waarschijnlijk dat de single nu aanslaat en zowaar een hitje wordt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten