zaterdag 10 september 2011

Nick & Simon wisselen stuivertje; Acda & de Munnik ook

Keizer & de Munnik: Kijk me na (1) *** eerste week op #1 ***
Nick & Thomas: Sterker nu dan ooit (2)

Het was spánnend deze week! De Megaman krijgt dagelijks de tussenstanden van de Single Top 100 binnen en wat bleek: de top 3 zat dagenlang superdicht bij elkaar. Niet alleen Keizer & de Munnik en Nick & Thomas zaten elkaar telkens op de hielen, ook een derde duo, Gotye & Kimbra, maakte een hele goede kans om aan het eind van de week op #1 te eindigen. Simon Keizer en Paul de Munnik leken aan het begin van de week na twee weken op #2 de kop over te gaan nemen; ze hadden een voorsprong van zo’n 10% op hun kompanen Nick Schilder en Thomas Acda. Die marge wisten ze een week lang te behouden. De echte concurrentie bleek echter van Gotye en Kimbra te komen. Op maandag lag ‘Somebody that I used to know’ nog 33% achter, op dinsdag was dat teruggebracht tot 20%, op woensdag was het nog maar 12% en gisteren klommen Gotye en Kimbra naar twee met een achterstand van slechts 3% op Keizer & de Munnik. De Megaman zag het dus al helemaal zitten dat het tweetal van down under op de allerlaatste hitparadedag nog net de leider over zou gaan nemen. Niets bleek echter minder waar: toen op vrijdagmiddag de definitieve lijsten verschenen, bleken Keizer & de Munnik een voorsprong van 11% op Gotye en Kimbra te hebben opgebouwd. Nick & Thomas wisten zich, met een achterstand van 10% op de koppositie, daar nog tussen te wringen.

Aardig om te zien dat de singleverkopen dus een ander beeld van de populariteit van de twee Volendammers en de twee kleinkunstenaars geeft dan de omzet van de download. In de eerste twee (download-)weken ging ‘Sterker nu dan ooit’ nog aan kop, maar nu de cd-single in de schappen ligt, neemt ‘Kijk me na’ het over.

En Gotye en Kimbra? Die moeten nog een weekje wachten. Hun voorsprong op de nummer 4, Maroon 5 & Christina Aguilera, is ruim 25%, dus mochten de singleverkopen van de top 2 gaan teruglopen, dan zit ‘Somebody that I used to know’ op het vinketouw om alsnog de leiding over te nemen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten