zaterdag 10 september 2011

Pearl Jozefzoon kiest voor levenslied én opera

Wolter Kroes & Pearl Jozefzoon: Breken van de lijn (63)

Een onverwachte combinatie! Volkszanger Wolter Kroes heeft een duet opgenomen met ‘The voice of Holland’-finaliste Pearl Jozefzoon. Het nummer heet 'Breken van de lijn' en dient als eerste single van het nieuwe album van de zanger. In eerste instantie was het nummer opgenomen door Wolter Kroes alleen, maar de populaire zanger had het gevoel dat er iets aan het nummer ontbrak. Hij vroeg Pearl Jozefzoon als duetpartner, nadat hij haar hoorde zingen in dezelfde studio. Het resultaat van de samenwerking beviel zo goed dat het nummer nu dient als de eerste single van zijn zevende album, dat de titel ‘Tussen jou en mij’ heeft gekregen en verschijnt op 23 september.

Voor Pearl is ‘Breken van de lijn’ de eerste single sinds de hit ‘You must really love me’, die zij uitbracht in de finaleweek van ‘The voice of Holland’. Momenteel werkt de zangeres hard aan een volledig Nederlandstalig album, waarvan de eerste single binnenkort verschijnt.

De overwinning in ‘The voice of Holland’ zag ze met de haven in zicht aan zich voorbijgaan, maar Pearl Jozefzoon won vervolgens wel op 31 augustus de show ‘Van popster tot operaster’. In de tweede editie van dit NCRV-programma bleek Pearl van de vijf artiesten het meest een operaster te benaderen. Ze won het van Lisa Loïs, Syb van der Ploeg, Frans Duijts en Sabrina Starke. Het winnende lied van Pearl was ‘Mon coeur s’ouvre à ta voix’ uit de opera ‘Samson en Delilah’ van de Franse componist Camille Saint-Saëns. De eerste versie van het programma werd vorig jaar gewonnen door Glennis Grace.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten