zaterdag 10 september 2011

Jennifer Ewbank scoort verlate hit met liveshow-succes

Jennifer Ewbank: Imagine (94)

Als afsluiter van het single-overzicht in deze Megaman opnieuw een cover. Kwamen we eerder ‘The voice of Holland’-deelneemster Pearl Jozefzoon al tegen met een nieuwe single, ook ‘Voice’-collega Jennifer Ewbank scoort een nieuwe singlehit. Het kleine zusje van producer John Ewbank scoorde vorig jaar tijdens haar deelname aan de talentenjacht met twee coverhits, ‘Can’t get you out of my head’ (van Kylie Minogue) en ‘What the world needs now’ (van Jackie DeShannon) en staat deze week nog op #57 genoteerd met ‘Line in a song’. Met ‘Imagine’ grijpt ze weer even terug op haar ‘The voice of Holland’-tijd, want die cover van de hit van John Lennon zong ze al tijdens haar eerste liveshow. Toen was de Megaman aardig onder de indruk van het stemgeluid van Jennifer. En nu ineens, tien maanden nadien, komt het nummer weer oppiepen en wordt ’t een klein hitje.

‘Imagine’ is in de originele versie van John Lennon al maar liefst vijf keer een hit geweest. In 1971 kwam de single voor het eerst uit; destijds bereikte Lennon met het vredeslied een vijfde plaats. Na de gewelddadige dood van John werd het nummer begin 1981 opnieuw een hit en opnieuw werd de vijfde plek bereikt. In 1989 wordt het voor de derde keer een hit (#83), nadat het wordt gebruikt in de film ‘Imagine: John Lennon’. Daarna keert het eind december 1999 terug in de lijst (#56) wanneer het in Engeland wordt uitgeroepen tot het beste liedje van de eeuw. Tenslotte volgt in 2007 nog een notering (#37) omdat het voor het eerst als betaalde download via iTunes verkrijgbaar is.

De versie van Jennifer Ewbank is niet de eerste cover van ‘Imagine’ die een notering krijgt. De groep Pineapple deed in 1971, tegelijkertijd met het origineel, ook een poging, maar bleef steken in de toenmalige Hilversum 3 tiplijst.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten