zaterdag 10 september 2011

Henk Bernard scoort eindelijk debuuthit

Henk Bernard: Tranen zijn niet alleen om te huilen (68)

Ja, als je bijna 45 bent dan wordt het onderhand tijd voor een debuuthit. Waarom dat talent van Henk Bernard zo lang verborgen is gebleven? De Megaman heeft werkelijk geen flauw idee…

Volgende week is Henk jarig; op 17 september wordt hij 45. Geboren is hij in Nijmegen, maar hij groeide op in Oss en Heesch, twee dorpen vlak boven ’s-Hertogenbosch. Van jongs af aan hield hij al van het levenslied, dus toen Henk over zangtalent bleek te beschikken, was het onvermijdelijk dat hij het voor zijn eigen repertoire ook in die hoek ging zoeken. Toch ging er heel wat tijd overheen voordat Henk Bernard in de studio stond. Overtuigd van zijn eigen kunnen was hij niet meteen en pas na jarenlange aanmoedigingen van anderen trok hij de stoute schoenen aan en nam een single op. Dat was, in 2007, het nummer ‘Wat is voor mij een dag’. Met het verschijnen van die single werd het ook tijd om een artiestennaam te kiezen. Henk nam de achternaam Bernard aan; dat was de naam van zijn vader, die al op jonge leeftijd is gestorven.

Twee jaar na zijn debuutsingle kwam er een cd, ‘Geniet’, achteraan. Sinds juni is er dan de opvolger. En daarvan is ‘Tranen zijn niet alleen om te huilen’ de eerste single, én Henks eerste hit!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten