zondag 18 december 2011

Gospel queens bestaat niet alleen meer uit vrouwen

the Gospel queens: Oh holy night (december ’93) (61)

Twee jaar geleden scoorden the Gospel queens een hit met ‘Gonna build a mountain’, dat de 40e plaats bereikte. Toen bestond het koor nog uit drie personen: Miss Clover Jean, Lady Mojo en Missie Biellie-Dee Luewis.
Het kan snel gaan, want inmiddels maken 14 personen deel uit van het koor, en niet alleen meer vrouwen! De mannen die het vrouwenkoor versterkt hebben, zijn Jan Oldenstam, Guillermo Lansman (bekend als mijnheer Edgar in spotjes voor supermarktketen Plus) en Djeyremiah Pocorni. Ook aan de dameskant heeft uitbreiding plaats gevonden in de personen van Miss D-Ann, Monique Roethof, Jeanet Martherus, Veronica Mendes Tavares, Sandra Drakes, Jeritza Toney, Sabine Dissels, Niza Udenhout. De drie originele Gospel queens zijn door de FableFactory, producent van theater en showprojecten bij elkaar gebracht. Zij bedachten ook de naam Gospel queens.

Werd de clip van ‘Gonna build a mountain’ nog geschoten in Portugal, voor ‘Oh holy night (december ’93)’ toog het koor op zondag 3 december naar de Sloterkerk in Amsterdam, hoe toepasselijk. Het nummer is een bewerking van ‘December 1963 (Oh, what a night)’ van the Four seasons, die daar twee keer mee scoorden: in 1976 (#3) en in 1988 in de Ben Liebrand re-mix (#18).

Maandag, 19 december 211, moeten ze in de studio van omroep Max ruimte maken, want dan komt het volledige koor optreden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten