zondag 18 december 2011

Adele sluit jaar af met vijfde notering

Adele: Turning tables (97)

Over een week worden de jaarlijsten bekend en zal het geen verrassing zijn, dat 2011 het jaar was van Adele. Haar single ‘Rolling in the deep’ is de hit van het jaar en het album ‘21’ het bestverkochte album van het jaar. Daarvan kwamen naast ‘Rolling in the deep’ (#1 in februari en maart), al de hits ‘Set fire to the rain’ (#1 in maart), ‘Someone like you’ (#2 in juni) en ‘Rumour has it’ (#52 in oktober). Deze week komt daar ‘Turning tables’ bij, dat in totaal dus haar vijfde notering dit jaar is. Het nummer is, evenals ‘Rumour has it’. geschreven door Adele samen met Ryan Tedder van OneRepublic.
‘Turning tables’ zat al in een aflevering van ‘Glee’, getiteld ‘A night of neglect’, gezongen door actrice Gwyneth Paltrow in de rol van Holly Holliday. In diezelfde aflevering zat ook het nummer ‘I follow rivers’ van Lykke Li, gezongen door Tina Cohen-Chang (= actrice Jenna Ushkowitz).

Geen 23

Afgelopen week maakte Adele bekend dat het helemaal niet zeker is wanneer de opvolger van haar album ‘21’ verschijnt. De regelmaat van ‘19’ (in 2008), ‘21’ (in 2011) en dus ‘23’ (in 2013) is helemaal niet vanzelfsprekend. Ze wil na haar stembandoperatie in januari 2012, tijd nemen om in alle rust over de opvolger van ‘21’ na te denken. Welke kant het opgaat is dus nog volledig onbekend. De rust en tijd gunnen we Adele, want daar wordt het volgende album alleen maar beter van, toch?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten