zondag 18 december 2011

Music for life stopt er mee

Selah Sue & Tom Barman vs the Subs: Zanna (music for life) (80)

Afgelopen zondag, 18 december 2011, is de achtste editie van Serious Request van start gegaan. De jaarlijkse actie van 3FM en het Rode Kruis, staat dit jaar in het teken van moeders in oorlogsgebieden. Tot aanstaande zaterdagavond tien uur staat het glazen huis op de Beestenmarkt in Leiden en moeten de dj’s Coen Swijnenberg, Gerard Ekdom en Timur Perlin het zonder eten stellen, en draaien ze plaatjes voor het goede doel.

Belgisch huis

Sinds 2006 wordt de actie ook in andere landen gehouden. Het eerste land was België, waar het georganiseerd wordt door de Vlaamse popzender Studio Brussel onder de naam Music for life. Dit jaar is de zesde en tevens laatste editie van deze actie, omdat Studio Brussel geen geld meer heeft voor de actie.

Naast de vele liedjes die gedraaid worden, is er sinds 2006 ook een themalied:
2006: Michael Franti, Gabriel Rios & Flip Kowlier: What’s this?
2007: Fixkes & Axelle Red: Over ‘t water
2008: Tom Helsen & Geike Arnaert: Home
2009: K’s choice: When I lay beside you
2010: Milow: Never gonna stop
2011: Selah Sue, Tom Barman & The Subs: Zanna

‘Zanna’ kwam vorige week binnen op de eerste plaats van de Vlaamse Ultra Top 50 en blijft daar deze week staan. De uitvoerende dit jaar staat voor de drie steden die Music for life dit jaar aandoet: Leuven (Selah Sue), Antwerpen (Tom Barman) en Gent (the Subs). Music for life steunt niet hetzelfde doel als Serious Request, de mama’s, maar zamelt geld in tegen diarree onder het motto ‘We DO give a shit’.

In tegenstelling tot de andere themanummers, zijn Selah Sue & Tom Barman vs the Subs niet de originele uitvoerders van ‘Zanna’. Het origineel stamt uit 1984 en is van de Belgische zanger/componist Luc Van Acker & Anna Domino, die het opnamen voor zijn album ‘The ship’. Luc van Acker heeft zijn rechten afgestaan aan Music for life. De actie in België is op zaterdag 17 maart van start gegaan en duurt tot en met aanstaande vrijdag, 23 december.

1 opmerking: