zondag 18 december 2011

Michael Bublé dankt kerstalbum aan David Letterman

Michael Bublé: Christmas (baby please come home) (71)

Zijn album ‘Christmas’ stijgt deze week naar de eerste plaats van de Album Top 100 en is het jongste kerstalbum ooit dat #1 komt. Die #1 heeft Michael Bublé mede te danken aan zijn optreden in The voice of Holland, vrijdag een week geleden. Daar zong hij ook het nummer ‘Christmas (baby please come home)’, dat binnenkomt op #71. Drie jaar geleden scoorde Michel Bublé ook al een kersthit: ‘Let it snow’ (#56).

Bublé houdt het op zijn album ‘Christmas’ aan de veilige kant, want het zijn allemaal bekende klassiekers die hij in een nieuw jasje heeft gegoten. ‘Christmas (baby please come home)’ is origineel van Darlene Love en staat op het legendarische Phil Spector kerstalbum ‘A Christmas gift for you’ uit 1963. Aanvankelijk zou het nummer door Ronnie Spector worden gezongen, maar doordat zij niet genoeg emotie in het lied legde, mocht Darlene Wright het doen onder de naam Darlene Love.

Het is de versie van Darlene Love die Michael Bublé aanzette om een heel kerstalbum op te nemen. Als kind hoorde hij die versie jaarlijks tegen kerst, in de late night show van David Letterman. Sinds 1986 kwam Darlene Love elk jaar langs om ‘Christmas (baby please come home)’ daar te komen zingen. Daarnaast is zijn kerstalbum min of meer een eerbetoon aan ‘White christmas’ van Bing Crosby, voor hem het ultieme kerstnummer.

Bublé is zeker niet de eerste die ‘Christmas (baby please come home)’ covert. Het nummer is al door tientallen andere gecoverd, onder anderen door Cher, Jon Bon Jovi, KT Tunstall en U2. De laatste namen het nummer op voor ‘A very special christmas’ ten behoeve van de Special Olympics.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten