zondag 18 december 2011

Tiny little bigband staat kerstnummer af voor Serious Request

Tiny little bigband: You put the x in X-mas (86)

Elk jaar komen weer de bekende kersthits langs, ‘Last christmas’ van Wham!, ‘Driving home for christmas’ van Chris Rea en natuurlijk ‘All I want for christmas’ van Mariah Carey, om maar een paar te noemen. Daarnaast proberen diverse artiesten jaarlijks een kerstnummer uit te brengen, in de hoop dat het ook daarna nog wordt gedraaid en misschien zelfs weer een notering krijgt en tot de echte kerstklassiekers gaat behoren. Dit jaar is dat bijvoorbeeld het geval met ‘Christmas’ van Coldplay uit 2010, dat op herhaling gaat op #68.

Of ‘You put the x in X-mas’ van Tiny little bigband ook een echte kerstevergreen gaat worden, weten we pas over een tijdje. Zeker is wel, dat het nummer één van de opvallendste kerstnummers van dit jaar is. Dat het nummer nu een notering krijgt, is mede te danken aan 3FM dj Gerard Ekdom, die het nummer is gaan draaien in zijn lunchprogramma ‘Effe Ekdom’. Vorig jaar bracht de band uit Woerden al een bezoek aan het glazen huis in Eindhoven en speelde het nummer daar live. Toen was er nog geen opname, die is er nu wel en dus gingen ze vorig weekend weer langs bij Ekdom, nu in de ‘Freaknacht’.
Tiny little bigband bestaat sinds 2006 en werd destijds opgericht door zanger Marcel Fokker ‘The Don’ en contrabassist Patrick Hemelrijk ‘The Tailor’. Beiden kenden elkaar al voor de band en wilden iets met bigbandmuziek doen. Andere leden zijn Frank de Lange ‘The Consigliere’ (piano), René Winter ‘ The Hitman’ (drums), Thomas Welvaadt ‘ The Capo’ (eerste trompet), Heiko Ebner ‘The Fixer’ (tweede trompet), Fernand de Willigen ‘ The Bone Man’ (trombone) en Jasper Staps ‘The Chameleon’ (saxofoon).

In mei verscheen ‘Sharp dressed man’, het eerste album van Tiny little bigband.

Komende zaterdagnacht, zal de band in Leiden langsgaan, want Gerard Ekdom zit ook dit jaar in het glazen huis. Naast een download is er ook een muzikale wenskaart beschikbaar die je via hun site kunt bestellen. Was, want de wenskaart schijnt uitverkocht te zijn. Dan maar het nummer downloaden, want de opbrengst van ‘You put the x in X-mas’ gaat volledig naar Serious Request.

En daarmee is het de tweede hit die Serious Request dit jaar geld oplevert. De eerste was ‘Doluv2luvu’ van Ilse DeLange, dit jaar het themanummer. Aanstaande woensdag, 21 december, zal in Leiden de opname van de videoclip zijn. Alle moeders die het officiële Serious Request themashirt kopen (zie foto) zijn dan welkom. Hoewel ‘Doluv2luvu’ in de vierde week naar #72 zakt, zal het de komende week weer stijgen, want het zal vaak worden aangevraagd. Sowieso zal de hitparade volgende week beïnvloed worden door de nummers die tijdens Serious Request gedraaid gaan worden, waaronder het nummer van de dj’s. Naar verluidt maakt ‘These kids were crowns’ van Jumpstart een kans; je maakt Timur Perlin er in ieder geval heel blij mee!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten