zondag 18 december 2011

The voice of Holland II– de liveshows (2)


De eerste liveshow van The voice of Holland leverde drie hits op, waarvan alleen ‘Have a little ‘Faith in me’ van Charly Luske nog genoteerd staat, op #96 van #19. De tweede liveshow levert nog minder hits op, waarover zo dadelijk meer.

Msschien is dat ook niet zo verwonderlijk als je daags na de show een dubbel-cd uitgeeft met alle nummers van de eerste twee live shows voor een tientje! De afgelopen week hebben de 24 kandidaten signeersessies gedaan en die werpen hun vruchten af: binnen op #18 in de Album Top 100. Het album is meer dan 25.000 keer uitgeleverd, goed voor goud dus, dat de zangers en zangeressen afgelopen vrijdag, tijdens de derde liveshow kregen uitgereikt. Die show leverde de volgdende twee hits op:

Iris Kroes met Foolish games (79)

Net als Joan Franka (#42 in 2010), heeft Iris Kroes zich tijdens de tweede liveshow van The voice of Holland op vrijdag 9 december 2011, gewaagd aan ‘Foolish games’, van Jewel (#10 in 1997). Daarbij begeleidde ze zich net als tijdens haar auditie op de harp, een instrument dat ze al zo’n tien jaar bespeelt. Harp spelen en tegelijk zingen, doet ze ongeveer een jaar.

Iris Kroes (Drachten, 11 november 1992) zingt al sinds ze kan praten. Ze volgt de opleiding HBO Communicatie in Groningen, zit in de popband van muziekschool de Meldij in Drachten en vormt al twee jaar samen met Pieter Veenstra, het duo Pieter & Iris. Kortom, het leven van Iris wordt voor een groot deel bepaalt door muziek.
Op 30 september 2011, in de tweede aflevering van The voice of Holland, deed ze auditie en deed ze iedereen versteld staan door haar uitvoering van ‘Someone like you’ van Adele, waarbij ze zich begeleidde op de harp. De eerste stoel die omdraaide, was van Roel van Velzen, al snel gevolgd door de andere coaches. Iris kon dus uit alle coaches kiezen, waarbij haar keuze op Marco Borsato viel. Tijdens zijn tournee ‘Dichtbij on tour’ mocht ze komen optreden.

Tijdens de tweede the battle op 11 november moest Iris het opnemen tegen Miguel van Dillenburg. Beiden zongen ‘Set fire to the rain’ van Adele, waarmee zij, volgens sommige mensen, al een ruime voorsprong had. Uiteindelijk gaat het om wie het nummer het meest overtuigend brengt en dat was Iris. Het leuke van the battle was, dat Iris los kwam van haar harp en ze heeft bewezen dat ze daar zeker zonder kan! Aangezien haar doel is zangeres worden, kan ze beter nu even haar harp thuis laten, want dan kan ze nog heel ver komen in the Voice!

In de weinige vrije tijd die Iris nog heeft, werkt ze in chinees restaurant ‘De Drait’ in Drachten, dat inmiddels een speciaal Iris Kroesmenu heeft! Aanstaande vrijdag volgt de vierde liveshow en mag Iris weer aantreden.

Paul Turner: Thunder in my heart (90)

Paul Turner is nog de enige overgebleven buitenlandse deelnemer van The voice of Holland. Eerder moesten onder anderen Guy Barzily en Christopher Max het veld ruimen. Paul is meer entertainer dan zanger, en zal dus ook nooit The voice of Holland worden, want die moet beiden kunnen.

Sinds begin dit jaar woont Paul Turner (Londen, 1986) in Amsterdam. Hij kwam naar Nederland om mee te doen aan de musical ‘We will rock you’ met Queen nummers, waarin ook Charly Luske te zien en te horen was. Paul is musicals gaan doen, omdat hij als kind veel woog. Door de musicals is hij veel afgevallen. Toen hij vorig jaar The voice of Holland zag, wilde hij niets liever dan ook meedoen.
In de derde ronde deed hij auditie met ‘Valerie’. Van Velzen was wel nieuwsgierig naar degene achter het nummer, en zag bij het draaien van de stoel, een krullenbol in een hemdje, die meer opviel door de manier waarop hij het nummer bracht dan zijn stem. Ook Nick & Simon waren nieuwsgierig, waardoor Turner een ruimere keuze had uit de coaches. Hij koos uiteindelijk voor Van Velzen. In dezelfde the battle waarin ook Iris Kroes aan de bak moest (zie onder #79), nam Turner het op tegen Gianna Tam met het nummer ‘Animal’, waarbij hij door zijn coach gered werd.

In de tweede liveshow bracht Paul met veel show het nummer ‘Thunder in my heart’ van Leo Sayer (#12 in 1977), dat in 2002 nog eens werd overgedaan door de Britse dj Meck en nog hoger scoorde: #11. Het publiek beloonde zijn optreden met voldoende stemmen om door te gaan naar de vierde liveshow.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten