maandag 13 februari 2012

Bas en Mark maken minst slechte carnavalshit

Bas en Mark: Neem er nog één! (87)

Jaarlijks doet 3FM dj Giel Beelen in zijn ochtendprogramma iets met carnavalsnummers. In andere jaren ging het vaak om het beste of het slechtste carnavalsnummer, dit jaar ging Giel op zoek naar de ‘minst slechte carnavalshit’, waarvoor iedereen een nummer kon insturen.

finale

Van alle inzendingen bleven er drie over, die afgelopen woensdag 8 februari 2012, de finale ingingen. Fabrizio en Jacky Baggen met ‘Hakke takkie’, Bas en Mark met ‘Neem er nog één!’ en de Wannebiezz met ‘Het zal me een worst wezen’ waren de finalisten. Ze moesten drie opdrachten uitvoeren: wie kan het snelste een biertje atten (glas leegdrinken en leeg op het hoofd zetten), de langste alaaaf uitkramen en de langste polonaise vormen.
Fabrizio en Jacky en Bas en Mark eindigden elk met 5 punten, de Wannabiezz kwamen niet verder dan 2. Met een gelijke stand was geen rekening gehouden, maar omdat Giel toch nog even met Wolter Kroes zou bellen, mocht die het verlossende woord uitspreken. Wolter ging voor Bas en Mark uit Breda. Wolter: “Ik ga voor de Brabantse versie, omdat ik het Brabants makkelijker versta dan Limburgs.”

bedreigd

Die opmerking viel echter slecht bij een aantal fanatieke Limburgers, die daarop Wolter via Twitter en Facebook met de dood bedreigden. Ook Bas en Mark werden bedreigd, waardoor een aantal optredens zijn afgezegd. De dag daarop maakte Wolter Kroes zijn excuses bij Giel: “Dat was helemaal niet lullig bedoeld. Ik wil Limburg niet tekort doen. Het is niet te geloven dat er dan zoveel negatieve reacties komen... Het is carnaval jongens. Het is feest!” Goed bedoelt Wolter, alleen het zal die tien Limbo’s niet meer bereikt hebben …

Terug naar Bas en Mark die met ‘Neem er nog één!’ het predikaat ‘minst slechte carnavalshit’ op hun naam hebben staan. Bas Bakker en Mark van Tilborgh zijn dj’s bij Stadsradio Breda (programma ‘Huiswerkradio’ respectievelijk ‘Weekendhits’) en kwamen op het idee om een carnavalshit op te nemen. De uitdaging was om zonder enig zangtalent, toch een feestelijk nummer op te nemen en uit te brengen. Via Arie Ribbens (‘Polonaise Hollandaise’) en Johan Vlemmix, belandden ze bij producer Manfred Jongenelis.
Met hem namen ze een nummer op, dat volgens Bas (die iets minder slecht zingt dan Mark), ‘verschrikkelijk’ klonk. Hun plan leek dus te mislukken, totdat hun manager met ‘Neem er nog één!’ aankwam en de rest is geschiedenis. Mark is accountmanager bij Clubmobiel, Bas studeert Media & Entertainment management en moest die woensdag ook nog tentamen doen, dat hij heeft gehaald. Dubbel feest dus voor Bas!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten