maandag 13 februari 2012

Is Erna Temming de opvolger van Marianne Weber?

Erna Temming: Ik heb je lief (61)

Ruim drie jaar geleden, in december 2008, debuteerde Danny Temming, broer van zus Erna met het nummer ‘Ik hou het meest van jou’. Van Danny verschijnt binnenkort een nieuwe single, een cover uit de jaren ’80. Het zou dus zomaar kunnen dat broer en zus binnenkort samen in de hitparade staan, want Erna komt deze week binnen met ‘Ik heb je lief’.

Erna Temming (Utrecht, 9 september 1970) kreeg het zingen met de paplepel ingegoten. Haar ouders maakten jarenlang deel uit van het dansorkest the Twilights. Er werd dan ook volop thuis gezongen door Erna met haar drie zussen en broer Danny. Op een avond had haar moeder keelontsteking en moest Erna haar vervangen. Dat was een succes en al snel sloot ze zich aan bij het dansorkest.

Tijdens een optreden ontmoette Erna het Holland duo, dat toen bestond uit Jan Verhoeven en Marianne Weber. In 1997 ging Weber solo en vroeg Verhoeven aan Erna of zij met hem verder wilde gaan. Dertien jaar vormde ze met hem het Holland duo, waarna ook Erna haar eigen weg ging.

Emile Hartkamp & Norus Padidar, die menig hit schreven voor onder anderen Frans Bauer, Jannes en Marianne Weber, hebben het label Goldstar Music opgericht, waarop Erna de eerste artiest is. De twee liedjesschrijvers presenteren Erna als de nieuwe volkszangeres, die de lijn Zangeres zonder naam, Corry Konings en Marianne Weber moet voortzetten. ‘Ik heb je lief’, binnen op #61, is de voorloper van haar album ‘Zo klinkt het leven’.

1 opmerking:

  1. Echt toppie. En namens ons natuurlijk ook heel veel succes en we hopen dat je echt heel ver komt.

    Rob Anneke Romy en Kaylee xxx

    BeantwoordenVerwijderen