maandag 13 februari 2012

de Hoop geeft zich (nog) niet bloot

de Hoop: Waar is de meisje? (35)

Vlaanderen levert bijzondere zo niet aparte hits. Vorig jaar hadden we al het nummer ‘Waar is da feestje?’ van de Pitaboys (#83), dat even later als ‘Waar is dat feestje?’ een grotere hit werd in de uitvoering van Helemaal Hollands (#21). Of dit keer ook een Nederlandse act zich geroepen voelt om ‘Waar is de meisje?’ van de Hoop van een andere versie te voorzien, is nog even afwachten.

Achter de Hoop gaan drie rappers schuil, MC Hoop, DJ Speck en Gebaar. De drie hebben elkaar via internet leren kennen en wensen (nog) anoniem te blijven. MC Hoop daarover: “We zijn alle drie afkomstig uit verschillende muzikale milieus en draaien al veel langer mee in verschillende projecten. We willen niet dat mensen ons beoordelen op dingen die we in het verleden gedaan hebben.” Over de naam de Hoop zegt hij: “Iedereen heeft hoop. Arm, rijk, dik, dun, wit en paars. Het is ook belangrijk dat mensen dat blijven koesteren.”

Over het nummer ‘Waar is de meisje’ in plaats van ‘Waar is het meisje?’, wil hij het volgende kwijt: “De meisje klinkt gewoon veel cooler dan het meisje. Het gaat ook niet eens zo zeer om een meisje alleen. De titel is een soort metafoor voor alles waar we naar op zoek zijn. Zekerheid, werk, et cetera. Dat wilden we vangen in één zinnetje en dat is ‘Waar is de meisje?’ geworden.”

‘Waar is de meisje!’ is geschreven door twee muzikanten uit Antwerpen, Tijs Delbeke en Alban Sarens, die bij hoog en laag beweren niets met de Hoop te maken te hebben.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten