maandag 13 februari 2012

Rappers schrijven Feyenoord lied

Winne feat. U-niq: Het legioen (12)

Afgelopen zondag is voetbalclub Feyenoord weer een plaatsje gestegen in de landelijke competitie. Door met 3-1 Vitesse te verslaan, wisselen de Rotterdammers van positie met FC Twente, en staan ze nu op de vierde plaats. We kunnen dus wel zeggen, dat ‘Het legioen’, dat zijn de voetballers en de supporters, een goede dag hebben gehad. ‘Het legioen’ van Winne feat. U-niq is dan ook niet toevallig de titel van de tiende hitsingle rond Feyenoord.

Winne, echte naam Winston Bergwijn (Paramaribo, 20 april 1978) verhuisde op zeer jonge leeftijd naar Rotterdam. Hij begint raps te schrijven en treedt samen met jeugdvrienden DCO en Alee Rock op. Winne maakte vijf albums en is te horen op het album ‘Rotterdam’ van U-niq.

Als Winne van Eredivisie Live het verzoek krijgt een nummer te schrijven over Feyenoord, hoeft hij niet lang na te denken. Hij belt U-niq, waarvan hij wist dat die een echte voetballiefhebber is. U-niq (= Anthony Pengel, Rotterdam, 10 juli 1976) heeft vroeger zelfs bij het jeugdelftal van Feynoord gespeeld, dus wilde graag meewerken.
Beide dragen Feyenoord een warm hart toe en hebben het nummer met liefde gemaakt, zonder bijbedoelingen. Daarnaast spelen vrienden van de twee bij Feyenoord, dat het nummer nog net iets intenser maakt voor hen. Ze willen het beste voor die jongens en wilden gewoon een extra nummer maken voor de Kuip om ze te motiveren voor een wedstrijd. Hun spreuk luidt dan ook: ‘Sterker door strijd’.

Feyenoord – Ajax: 14 - 14

‘Het legioen’ is de veertiende hitsingle rond de voetbalclub Feyenoord. De grootste was ‘Feyenoord is het toverwoord’ van Feyenoord selectie 2004 – 2005 (#2 in 2004), de kleinste ‘Mijn Feyenoord’ van Lee Towers (#40 in 1999). Towers is toevallig ook de voorlaatste die een Feyenoord-hit scoorde, ‘Feyenoord voor altijd’ (#22 in 2008). Het aantal Feyenoord hits staan nu weer gelijk aan die van Ajax, want daarover zijn ook 14 hits gescoord.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten