maandag 13 februari 2012

‘Ai se eu te pego!’ nu grootste Braziliaanse én Portugese #1-hit

Michel Teló: Ai se eu te pego! (1) *** vijfde week op #1 ***

De grote vraag was deze week: zou het Madonna met ‘Give me all your luvin’’ lukken om ‘Ai se eu te pego!’ van Michel Teló van de eerste plaats te verdrijven? Na het weekend spande het er even om, want Madonna nam de leiding over. Dat was echter maar voor één dag, en al snel werd duidelijk dat zelfs Madonna de hegemonie van ‘Ai se eu te pego!’ niet kon doorbreken.

Daarmee staat het nummer van Michel Teló, geboren in Brazilië, voor de vijfde week bovenaan de Single Top 100 en is het de grootste Braziliaanse #1-hit. Tot deze week was dat ‘Lambada’ van Kaoma, dat in 1989 vier weken bovenaan stond. Kaoma was een multinationaal gezelschap, waarvan zangeres Loalwa Braz geboren is in Rio de Janeiro, ook in Brazilië. De derde en laatste Braziliaanse act dat een #1-hit bij ons scoorde, is het duo Cidinho e Doca (ook uit Rio) met ‘Rap das armas’, drie weken #1 in 2009. Er is nog een overeenkomst tussen deze drie Braziliaanse #1-hits, en dat is dat ze drie in het Portugees worden gezongen.

De enige cover van ‘Ai se eu te pego!’ die nog genoteerd staat, is ‘Dan voel je me beter’ van Gerard Joling, dat van 8 naar #4 stijgt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten