zondag 13 mei 2012

Ajax verslaat Feyenoord twee keer

Lenny & de Ajax fans: Three little birds (kampioen 2012 versie) (38)

Op woensdag 2 mei won Ajax voor de 31e keer het Landskampioenschap. Een aantal maanden geleden verkeerde de club nog in een bestuurscrisis die ook z’n neerslag had op de resultaten, waardoor ze een achterstand hadden van dertien punten. Dat veranderde toen Frank de Boer de touwtjes in handen nam en Ajax wedstrijd op wedstrijd won. Al die tijd hebben de meeste Ajax fans de club gesteund en zongen ze vaak ‘every little thing is gonna be alright’, een regel uit ‘Three little birds’ van Bob Marley & the Wailers uit 1977.

Daaronder ook Lenny Keylard, deelnemer aan de eerste editie van The voice of Holland, die het nummer al vaker zong tijdens de rust. Niet vreemd dus dat hij werd gevraagd om het nummer samen met een aantal (vrouwelijke) fans op te nemen in de studio. Vervolgens plaatste hoofdsponsor Aegon een advertentie en deed daarin de oproep aan de fans: ‘zing het nummer nog een keer mee met Lenny tijdens de huldiging en kom in de kampioensclip’. Tezamen met die beelden op 3 mei, met Lenny op het podium, en de beelden in de studio, liet Aegon een videoclip maken die al snel tienduizenden keer werd bekeken. Daarop werd besloten om het nummer ook beschikbaar te stellen als download, met het gevolg een notering op #38.

2x gewonnen

Met deze hitnotering verandert het klassement voetbalhits, dat tot deze week een ééntweetje was van Ajax en Feyenoord met elk tien noteringen. De stand is nu: 23 voetbalhits, waarin de verdeling als volgt is:
- Ajax: 11 hits
- Feyenoord: 10 hits
- PSV: 2 hits
Ajax verslaat Feyenoord dus niet alleen op het veld, dat tweede werd, maar ook in de hitparade!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten