zondag 13 mei 2012

Will and the people is ontstaan uit frustratie

Will and the people: Lion in the morning (25) *** hoogste eersteweeks ***

Wordt ‘Lion in the morning’ van het Britse Will and the people dé zomerhit van 2012? Als het aan 3FM ligt, wel. De dj’s van het station bombardeerden het nummer vorige week tot Megahit. Nu moet alleen de zon nog flink gaan schijnen en met het komende festivalseizoen (Pinkpop zaterdagmiddag) zit er misschien wel een grote hit in. Het begin is er deze week: hoogste eersteweeks op #25.

Bezoekers vorig jaar van Lowlands en London calling kennen Will and the People al, toen ze hun vrolijke muziek brachten. En anders heb je ze wellicht gezien op Bevrijdingspop in Haarlem op 5 mei. Zo niet, dan is er op 27 mei, de dag na Pinkpop nog een gelegenheid, want dan staat de band in ‘Rotown’ in Rotterdam.

Will and the people bestaat sinds 2008 en komt uit Brighton. Will heet volledig Will Rendle (25, zang, gitaar), woonde aan de zuidkust van Groot-Brittannië en ging uit pure verveling gitaar spelen en liedjes schrijven, geïnspireerd op de muziek van Bob Marley & the wailers, the Specials en zijn lievelingsband uit Californië de ska-punkgroep Sublime. Op zijn achttiende verhuisde hij naar Brighton en probeerde als muzikant een bestaan op te bouwen.
Dat was tevergeefs en uit pure frustratie begon hij zijn eigen band. De juiste mensen vinden, bleek echter niet zo makkelijk, maar uiteindelijk werden het, als the People, Dan Lundholm (bass), Simon Hanson (drums), John Tilley (keyboards) en Alison Brown (keyboards, backing vocals). Onder hun inspiratiebronnen valt ook Madness. Niet verwonderlijk dus dat hun platenlabel Label Baggy trouser Music heet, naar de gelijknamige hit! Aanstaande vrijdag, 18 mei, komt het album ‘Morning sun’ uit.

Het gaat bij Will and the people om meer dan muziek alleen. De band leeft al jaren op hetzelfde woonadres, de samenwerking is gebaseerd op vriendschap, vrijheid en een oprechte liefde voor muziek.

1 opmerking:

 1. Volgens mij is de samenstelling van de band wel veranderd. Ik weet zeker dat Dan Lundholm (GURU) en Miss Al Brown (House of Hats) op dit moment geen deel uit maken van de band.
  Will and the People are:

  WIll Rendle
  James Keo
  Jim Ralphs
  Charlie Harman
  Jamie Rendle
  Neemt niet weg dat er zeer vrolijke muziek gespeeld worden

  BeantwoordenVerwijderen