zondag 13 mei 2012

EK voetbalhits 2012 (2)

Vanaf deze week zullen we alle nummers die een link hebben met het aanstaande EK voetbalkampioenschap gezamenlijk behandelen. Op die manier blijf je het overzicht houden op de EK-hits, waarvan het totaal deze week op vier uitkomt. Nog lang niet genoeg voor een muziekelftal, maar dat komt er zeker nog wel van. Met deze week:
- Gebroeders Ko beschuldigen Voetbal International van oneerlijke concurrentie
- Tim Leon ziet jongensdroom uitkomen
- Armin van Buuren wil spelers én supporters laten bewegen

Gebroeders Ko ft. Factor 12: Oranje springt (45)

De hoogste van de vier is ‘Nederland is helemaal oranje’ van Wilfred Genee & Johan Derksen, presentatoren van Voetbal International (V.I.), dat in de tweede week van de tiende naar de zesde plaats stijgt. En dat vinden Ton & Gerard Koopmans, alias de Gebroeders Ko, helemaal niet leuk. Hun bijdrage aan de EK-hits dit jaar, ‘Oranje springt’ feat. Factor 12, komt slechts binnen op #45, terwijl zij er opgegokt hadden de grootste EK-hit van dit jaar te scoren.

oneerlijke concurrentie

Ton: “Die single van V.I., ‘Nederland is helemaal Oranje’, hoor je nu opeens overal en dat zit ons in de weg. Waarom moeten zij nou zo nodig een EK-single opnemen?” En broer Gerard vult aan: “Dit is concurrentie uit onverwachte hoek. En ook oneerlijke concurrentie. Zij hebben Hilversum in hun binnenzak en die stations draaien daarom hun hit wel en die van ons niet.”
Ook al is het een oranjesingle, toch ziet Ton wel kansen voor hun single. Ton: “Bij ons gaat het over het oranjefeest en zit er geen woord over voetbal bij. Daarom kunnen wij wel heel de zomer mee, ook tijdens de Olympische Spelen. En dan hoor je niemand meer over die single van Voetbal International.”

Inmiddels schijnt de ruzie wat te zijn bijgelegd, want afgelopen vrijdag hebben de broers een mail gestuurd naar V. I., dat het ‘wel allemaal mee viel met die oneerlijke concurrentie’. Of zijn de broers bang dat ze anders alle fans van V.I. op hun ‘dak’ krijgen?

weer een cover

Wellicht moeten de broers ook even bij zichzelf te rade gaan, want ‘Oranje springt’ is niet één van hun sterkste (EK) nummers. Voorheen schreven ze hun nummers vaak zelf, maar dat schiet er de laatste tijd wel eens bij in. Voor ‘Nederland springt’ hebben ze het nummer ‘Wat is dit een mooie dag (vliegerlied)’ enigszins aangepast. Dat nummer is door diverse acts opgenomen, maar alleen Roel C. Verburg (#48), Cafe the Block (#71) en Roy Raymonds & Albert ‘Casanova’ van Benthum als ‘De reiger’ (#80), scoorden er bij ons in 2009 een hit mee. Het origineel, ‘Fliegerlied (So a schöner Tag)’, een kinderliedje uit 2002, is van de Duitse band DONIKKL.

O ja, Factor 12 staat voor de gelijknamige feestband uit Veghel.

Tim Leon: Oranje kampioen (57)

De tweede EK-hit die deze week binnenkomt is ‘Oranje kampioen’ van Tim Leon. Tim (22) komt uit de plaats Enter in Twente. Het idee voor deze single komt van Henk Vermeulen en Gerwin Starink, twee ondernemers uit Eibergen. Maar een liedje schrijven kunnen de twee niet, maar de bekende producer en tekstschrijver Edwin van Hoevelaak wel. Hij zag het helemaal zitten en schreef het nummer ‘Oranje kampioen’. Vier jaar geleden zat van Hoevelaak achter ‘Viva Hollandia’ dat de eerste plaats bereikte.

jongensdroom

Tim komt oorspronkelijk uit Almelo waar hij in 1990 is geboren en opgegroeid. Op zijn elfde werd zingen voor hem belangrijk. Wekelijks speelde hij mee bij de Musicalschool Theatergroep Barst in Hengelo in Overijssel en een half jaar bij de Nationale Reisopera in Enschede. Ook volgde hij een cursus beweging, dans en zang aan de Dansacademie in Tilburg. Tim volgt nu de MBO opleiding techniek en weet dan ook alles van geluid en licht. Handig als je op de bühne staat! Voor Tim komt met het uitbrengen van ‘Oranje kampioen’ een jongensdroom uit: het scoren van een EK-hit en dat is nu het geval.

ambassadeur

Sinds kort heeft Tim zich, als muzikale ambassadeur, verbonden aan de stichting ‘De Luchtballon’ in Calfven/Ossendrecht. De stichting zorgt er voor dat kinderen met astma even op adem kunnen komen. Dat kan op een eigen terrein in de gemeente Woensdrecht. Tim: “Daar wil ik me voor inzetten, daar wil ik mijn naam aan verbinden.”

Armin van Buuren: We are here to make some noise (91)

De laatste nieuwe EK-hit deze week is er eentje die je niet zou verwachten en vandaar dat we deze dan ook in de Hitflits over het hoofd zagen. Het gaat om‘We are here to make some noise’ van Armin van Buuren.

Armin van Buuren over het hoe en waarom: “Één van de spelers van het Nederlands Elftal heeft me ooit eens gezegd dat hij zichzelf op de wedstrijd focust door muziek te luisteren. Het is en blijft bijzonder om te zien wat muziek met mensen doet. Ik hoop dat de energie van deze track aanstekelijk werkt, zowel voor de spelers als het publiek.” Zeker is dat zowel de spelers als de supporters niet meer stil zullen kunnen blijven zitten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten