zondag 13 mei 2012

Gijs, Pascal & Ringo maken drieluik kompleet

Gijs, Pascal & Ringo: Achter het raam (70)

Gijs de Vormer, Pascal de Vormer & Ringo de Bruin verenigen hun krachten en namen het nummer ‘Achter het raam’ op. Het nummer is het derde in een drieluik over prostituees. Het eerste deel luidde ‘Haar rode lampie’, gezongen door Rob Ronalds in 2008 (#27). Het vervolg kwam het jaar daarop met ‘Meisjes van de nacht’, dat in twee uitvoeringen een hit werd. Begin 2009 door DJ Martijn & DJ Elmar feat. Edwin Roelvink (#78) en in de zomer door Rob Ronalds (#36). Alle drie de nummers zijn geschreven door Pascal de Vormer samen met Jakob Hut en Ray Hardorff van platenmaatschappij JPR Music.

zo vader zo zoon

Van de drie uitvoerenden van ‘Achter het raam’ is Pascal de enige die al eerder in de hitparade stond, drie keer zelfs, waarvan ‘Denk niet dat ik niet aan je denk’ het verst kwam: #60 in 2010. Daarnaast schreef hij hits voor onder anderen Dario, Danny Nicolay, Rob Zorn, Pierre van Dam en de Meiden uit Leiden. Pascal komt uit een muzikaal nest, want met zijn vader Gijs en broer Ronald vormde hij jarenlang het trio de Vormers.
Ringo de Bruin is dan ook eigenlijk ‘de vreemde eend’ in deze bijt. Eind 2011 nam hij het nummer ‘Het leven is te kort’ op, geschreven door … Pascal de Vormer! De Bruin getrouwd met Sandra, woont in Bussum en heeft een zoon. De videoclip bij ‘Achter het raam’ werd niet in de rosse buurt van een stad opgenomen, maar gewoon in café J’tje in Bussum en cafébar Huizinga in Amsterdam.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten