zondag 13 mei 2012

Sf-verhaal werd verwerkt in dancenummer

Deadmau5 feat. Chris James: The veldt (63)

Deadmau5, het alter ego van de Canadese dj/producer Joel Thomas Zimmerman, is de man die achter het grote succes zit van ‘Happiness’ van Alexis Jordan (6x #1 in 2011). Het was zijn nummer ‘Brazil (2nd edit)’ dat de basis vormde van ‘Happiness’. Zijn eigen versie kwam vorig jaar niet verder dan de 75e plaats. Beter verging het hem twee jaar daarvoor samen met Kaskade in het nummer ‘I remember’ (#23 in 2009).

sciencefiction

The veldt’ was eerst een instrumentaal nummer. Dat veranderde toen de Amerikaanse zanger Chris James uit Long Beach, California, zich er mee ging bemoeien. Ge├»nspireerd door het sciencefiction verhaal ‘The world that the children made’ van de schrijver Ray Bardbury, dat voor het eerst werd gepubliceerd op 23 september 1950 in de Saturday evening post, schreef hij een tekst op ‘The veldt’, dat de originele titel van het verhaal is.

onder de indruk

Vervolgens begon hij in maart van dit jaar aan de opnames, die te volgen waren op SoundCloud, een online muziekdienst. De dag daarop twitterden de fans van Deadmau5 over het nummer en dat maakte hem nieuwsgierig. Hij luisterde naar de versie die Chris James had gemaakt en reageerde met ‘Dude … you f*cking kidding me???? God damn!’ Kortom, we kunnen wel zeggen dat Deadmau5 zeer onder de indruk was van het nummer. Daarop stuurde hij Chris een mailtje dat hij die versie graag wilde uitbrengen. Tevens vroeg hij aan Chris of er nog een regel aan toegevoegd kon worden en de rest is geschiedenis.

Chris James maakte eerder al een remix van ‘Levels’ van Avicii voor het Amerikaanse duo Skrillex en produceerde hun nummer ‘Miami USA day’.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten