zondag 13 mei 2012

Zanger AWOLNATION zat weinig op school

AWOLNATION: Sail (79)

AWOLNATION, inderdaad volledig gespeld in hoofdletters, is een Amerikaanse groep uit Los Angeles. De oorsprong van de groep ligt in 2009, toen zanger Aaron Bruno door Red bullet records gevraagd werd of hij een paar nummers wilde opnemen in hun studio. Bruno, die al actief was in groepen als Under the influence of giants en Home town hero en zijn eigen nummers schrijft, voelde daar wel voor. Het leverde hem in 2010 een platencontract op en het leidde tot de start van AWOLNATION.

afwezig

Die naam is een afleiding van de bijnaam die Bruno had op zijn middelbare school. Omdat hij meer van de tijd er niet was dan wel, werd hij ‘Awol’ genoemd, wat ‘absence without leave’ betekent, ‘afwezig zonder het te melden’.
Naast Bruno, bestaat de groep uit Kenny Carkeet (gitaar), Christopher Thorn (leadgitaar), Hayden Scott (drums) en David Amezcua (bas, keyboards). Thorn is ook nog gitarist in de band Blind melon dat begin 1994 een #22-hit scoorde met ‘No rain’. De band stopte in 1995 wegens de dood van zanger Shannon Hood, maar ging weer verder in 2006 met zanger Travis Warren.

‘Sail’ is een nummer afkomstig van de EP ‘Back from earth’ uit 2010. Daarna kwam het ook terecht op het album ‘Megalithic symphony’ dat in maart 2011 uitkwam. Het nummer werd gebruikt in een video van basejumper Jeb Corliss en door het ijshockeyteam van de Pittsburgh Penguins.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten