dinsdag 5 juni 2012

Cover drive is ontstaan tijdens babysitten

Far *east movement feat. Cover drive: Turn up the love (86)

Opnieuw roept het Amerikaanse gezelschap van Far *east movement de hulp in van anderen. Op ‘Live my life’ (#45 in maart) gingen ze in zee met Justin Bieber. Op ‘Turn up the love’, bij ons binnen op #86, is het de band Cover drive, afkomstig uit Barbados, waar ook Rihanna vandaan komt, die hen moet helpen aan een hit. ‘Turn up the love’ is afkomstig van het album ‘Dirty bass’, niet van Cover drive, maar van Far *east movement.

babysitter

Cover drive bestaat sinds 2010 en ontstond nadat zangeres Karen Amanda Reifer, gitarist T-Ray Armstrong ontmoette, toen ze ging babysitten. Hey, was dat ook niet het geval met the Babysitters circus, die momenteel scoren met ‘Everything’s gonna be alright’? Vervolgens vroeg ze drummer Barry 'Bar-Man' Hill er bij, die ze kende van school. Tenslotte kwam via T-Ray, bassist Jamar Harding bij de band. Ze zetten Train’s ‘Hey soul sister’ op het internet, en in korte tijd hadden ze een platencontract op zak.
De vier gingen aan de gang met zelfgeschreven nummers en tijdens de opnames, ontmoetten ze J.R. Rotem, producer van onder andere Rihanna, Sean Kingston en Iyaz. Hij produceerde ‘Lick ya down’, hun eerste single. Er volgden nog twee singles en alle drie bereikten de top 10 van de Britse hitparade. In mei verscheen het album ‘Bajan style’, dat door de Britse fans is beloond met een 14e plek. Cover drive heeft al eens het voorprogramma van hun landgenote Rihanna verzorgd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten