dinsdag 5 juni 2012

Pitbull doet thema Men in black III

Pitbull: Back in time (100)

Back in time’ is een nummer dat gebruikt wordt in ‘Men in black III’, met Will Smith en Tommy Lee Jones. Het is de 15e notering voor Pitbull, waarin een sample wordt gebruikt van ‘Love is strange’ van Mickey Baker & Sylvia Robinson. De laatste zegt het nummer ook te hebben geschreven, maar daar is niet iedereen het mee eens! Lees verder.

gitaarrif

De oorsprong van ‘Love is strange’ ligt in het gelijknamige nummer van Bo Diddley uit 1956, waarbij als componist Ethel Smith gebruikte, de naam van zijn echtgenote. Hoewel hij het nummer als eerste opnam, kwam het pas in 2007 naar buiten, als demo, op de cd ‘I’m the man: The Chess Masters 1955 - 1958’. Mickey Baker voegde aan zijn opname, ook in 1956, nog iets toe en dat was de gitaarrif uit ‘Billy’s blues’ van Billy Stewart, ook uit 1956. Dat nummer had hij gehoord toen Jody Williams (die het samen met Stewart had geschreven) voorspeelde aan Sylvia, waar hij een oogje op had.

gedesillusioneerd

Met andere woorden, ‘Love is strange’ van Mickey & Sylvia, is dus eigenlijk uit twee nummers opgebouwd: ‘Love is strange’ van Bo Diddley en ‘Billy’s blues’ van Billy Stewart. Williams heeft echter nooit een credit voor de uitvoering van Mickey & Sylvia gekregen. Waarschijnlijk had Sylvia zoiets van ‘de buit is binnen, over tot de orde van de dag’. En nadat een rechtszaak ook niets uithaalde, stapte hij gedesillusioneerd uit de muziek. Sylvia werd later producer en eigenaar van het platenlabel Sugarhill records, dat nummers uitbracht als ‘The message’ door Grandmaster Flash & the Furious five en ‘Rapper’s delight’ door the Sugarhill gang.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten