dinsdag 5 juni 2012

Rudimental wil nieuw talent een kans geven

Rudimental feat. John Newman: Feel the love (25)

Afgelopen week was ‘Feel the love’ van Rudimental feat. John Newman Megahit op 3FM, deze week is het de Alarmschijf op 538. Het zal er alleen maar voor zorgen dat het nog een grotere hit wordt.

Rudimental zijn vier Britten die samen produceren, schrijven en mixen: Piers Agget (keyboards), Kesi Dryden (keyboards, percussion, tekstschrijver), Amir Amor (gitaar) en Leon Locksmith (DJ Locksmith). Piers, Kesi en Leon groeiden op in Hackney, Londen. Tijdens het voetballen bleken ze alle drie geïnteresseerd te zijn in muziek. Toen ze voor een piratenstation draaiden, liep Amor de studio in en was er meteen een klik en dat was de start van Rudimental.

nieuw talent een kans geven

Voor hun eerste album wil Rudimental samenwerken met nog onbekende artiesten. Dat kunnen mensen zijn die ze nog van vroeger kennen of nieuw talent dat ze zelf ontdekken. Sowieso benaderen ze bands met wie ze in het verleden hebben opgetreden. Zo kwamen ze aan John Newman, die zijn eigen band had.

Op zijn veertiende begon John Newman (21 jaar, geboren in Settle, Noord Engeland) met het schrijven van nummers, en leerde hoe ze op te nemen en te produceren. Zelf omschrijft hij zijn muziek als die van het vroege Stax en Motown label, met een vleugje James Brown en Prince, afgemaakt met the Black keys en gemixed met Dangemouse. Op zijn twintigste verhuisde Newman naar Londen, begon een band, deed optredens en kreeg een contract bij Island records.

Newman was op zoek naar een keyboardspeler en via een vriend kwam hij in contact met Piers Agget, één van de vier leden van Rudimental. Agget speelde een tijdje in zijn band en zorgde er voor dat de anderen een keer kwamen kijken naar een optreden. Allen waren het er over eens dat Newman een fantastische stem heeft. Vorig jaar zomer vroegen ze hem voor ‘Feel the love’, dat afgelopen zondag (bijna een jaar later), de eerste plaats bereikte van de Britse hitparade. Op trompet speelt Mark Mahan, die ze nog kennen van school. Een album van Newman is in de maak.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten