dinsdag 5 juni 2012

Kylie Minogue viert 25-jarig jubileum met de fans

Kylie Minogue: Timebomb (44)

Op 28 juli 1987 bracht Kylie Ann Minogue haar eerste single uit, ‘Loco-motion’, waarmee haar zangcarrière begon en dus zit ze dit jaar 25 jaar in het muziekvak. Dat wordt gevierd met het verzamelalbum ‘The best of Kylie Minogue’ en ‘The Anti tour’, waarbij ze uitsluitend b-kantjes, demos en bijzondere nummers zingt. Tijdens de korte tour die op 18 maart startte in Melbourne, zijn er geen dansers en zal er ook geen grote lichtshow aan te pas komen. Ondanks de opzet van de show, waren de kaartjes binnen 2 uur uitverkocht en zijn de kritieken lovend.

goed doel

Voordat Kylie haar zangcarrière begon in 1987, was ze bekend geworden door haar rol van Charlene Mitchell in de Australische tv-serie ‘Neighbours’, die in Groot-Brittannië populairder was dan in eigen land. Met de cast was ze te gast bij het Australische rugbyteam, dat speelde voor een goed doel. Tijdens die bijeenkomst zong ze het nummer ‘The loco-motion’, dat haar een platencontract opleverde.

In Australië stond het nummer zeven weken bovenaan, werd de hit van het jaar én het decennium van de jaren ’80. Bij ons kwam het (in 1988) tot de 9e plaats, dat was nadat ze internationaal was doorgebroken met ‘I should be so lucky’. Daarna volgden diverse hits, waaronder een #1-positie in 2001 voor ‘Can’t get you out of my head’, dat bij ons bijna de hit van het jaar was. ‘Damn (I think I love you)’ van Starmaker verkocht slechts 500 stuks meer.

‘Timebomb’, haar 34e hit, binnen op #44 en tevens haar leeftijd, is niet hetzelfde nummer dat Michael Jackson in 2001 schreef voor haar album ‘Fever’, maar daar nooit op terecht kwam.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten