maandag 27 augustus 2012

30eurolive stopt niet voordat de tent volledig is plat gespeeld

30eurolive: Waiting for a sign (78)

De basis van 30eurolive ligt in Enschede, waar alle drie de leden zijn geboren. Drummer Michiel Bütterhoff (21 mei 1983), kroop al op zijn achtste achter de drumkit en volgde drumles tot zijn 22e. Hij studeerde aan het conservatorium in Enschede, was docent slagwerk, begeleider van verschillende koren, zat in diverse bands en viel ook in bij diverse (show) bands.
Peter Bakker (6 september 1982) en zijn jongere broer David (31 augustus 1985), geven les op de muziekschool in Losser. Peter pianoles, David gitaar en basgitaar. Peter speelt piano sinds zijn achtste, volgde les tot zijn 24e levensjaar en studeerde Piano lichte muziek. In 30eurolive staat hij achter de vleugel, speelt piano, bas en zingt. Beide broers volgden het conservatorium in Enschede. David, die sinds zijn 8e gitaar speelt en tot zijn 21e les heeft gehad, heeft ook nog de opleiding Beeld en Media gevolgd.

Voor 30eurolive zaten de broers in een funkband, waarvan Rik Zengerink de drummer was. Als de drie tijdens een radio-opname bij toeval de Britse groep Fragment tegen het lijf lopen, krijgen ze een uitnodiging om die avond een paar liedjes mee te spelen in een discotheek. Rik wordt naderhand uitgenodigd om een paar keer in te vallen bij Fragment. Een tijdje later, het is 2006, begint hij samen met de broers de band 30eurolive. Na drie jaar houdt Rik het echter voor gezien, omdat het spelen in de band niet meer viel te combineren met zijn werk als pianostemmer. Zijn plaats wordt ingenomen door Michiel Bütterhoff. Rik mist het spelen wel en gaat later verder in Trio unplugged.

meer dan 30 Euro

De naam 30eurolive is bedacht door Tim Alexander (bassist van Fragment) en Syb van der Ploeg (zanger van de Kast). Volgens drummer Michiel klinkt de naam erg leuk, ook al verdienen ze meer dan 30 Euro voor een optreden. Sterker, 30eurolive kan inmiddels leven van de (110) optredens per jaar, die zelfs al voor 2014 en 2015 zijn geboekt. Dat komt volgens de band, omdat 30eurolive een band is waar de muzikanten nog begrijpen waar het om gaat. Het publiek komt niet voor de band maar de band komt voor het publiek en stopt niet voordat de tent volledig is plat gespeeld.

De single ‘Waiting for a sign’ is geproduceerd door Dick Kemper (voormalig bassist Vandenberg). In april speelden ze ook een eigen nummer, ‘Loving you’, toen 30eurolive meedeed aan het 538 demo duel. Ze verloren echter van the Doots die naar de finale gingen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten