maandag 27 augustus 2012

Taylor Swift mobiliseert fans en geeft ex koekje van eigen deeg

Taylor Swift: We are never ever getting back together (31)

Als een Nederlandse act (bijvoorbeeld Gerard Joling of Dries Roelvink) een oproep doet voor het downloaden van een nummer, en dat komt #1, dan gilt iedereen moord en brand. ‘Doorgestoken kaart, nummer is opgekocht enz!’, zijn dan de reacties.

Afgelopen week heeft de Amerikaanse zangeres Taylor Swift via een speciale app haar fans opgeroepen het nummer ‘We are never getting back together’ te downloaden. De app staat op zo’n 1 miljoen mobiele telefoons, allemaal fans natuurlijk. Swift heeft bereikt wat ze wilde: haar eerste #1 in de Billboard Hot 100, in de tweede week steeg het nummer van de 72e naar de eerste plaats. Daarnaast heeft het nummer ook nog een record gevestigd.

Niet minder dan 623.000 exemplaren werden er van haar nieuwste single gedownload, waarmee ze het record stelt voor de meeste downloads in één week door een zangeres. Het vorige record stond op naam van Ke$ha met ‘Tic toc’, waarvan drie jaar geleden 610.000 stuks werden gedownload. Met 623.000 downloads, komt Swift dicht in de buurt van de 636.000 stuks van ‘Right round’ door Flo rida in februari 2009. Ideetje voor een Nederlandse artiest, een app?

gerucht

‘We are never ever getting back together’ komt bij ons binnen op #31, precies het tegenovergestelde van haar grootste hit ‘Love story’ (#13 in 2009). Ze schreef het nummer samen met de Zweedse schrijvers/producers Max Martin en Shellback (= Johan Karl Schuster). De drie bespraken net hoe hun samenwerking er uit zou zien, toen een vriend van de ex van Swift de studio binnenkwam en vertelde dat er een gerucht rond ging dat de ex en Swift het weer samen zouden proberen.

knipperlicht relatie

Toen de vriend weg was, vroegen de Zweedse hitmakers haar naar de relatie die ze met haar ex onderhield. Het bleek om een knipperlicht relatie te gaan, waarop Martin voorstelde een nummer te schrijven over het gerucht. Swift pakte een gitaar en zong ‘We are never ever …’ en in no-time was het liedje er. Swift heeft diverse relaties gehad, ondermeer met John Mayer, en Conor Kennedy. Het nummer is de voorloper van haar album ‘Red’ dat in oktober verschijnt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten