maandag 27 augustus 2012

Zuid-Koreaanse rapper steekt Nelly Furtado aan

Psy: Gangnam style (17)

Tot deze week waren de hits uit Zuid-Korea op … 1 vinger te tellen. De enige is ‘The lost opera’ van Kimera & the Operaiders (#49 in 1985). Deze week voegt Psy zich hierbij met ‘Gangnam style’, waardoor het aantal hits uit Zuid-Korea stijgt met 100%!

Het is vreemd gegaan met ‘Gangnam style’. Het nummer kwam op 15 juli uit in Zuid-Korea en bereikte daar de eerste plaats. Vervolgens verspreidde de opvallende videoclip, die Psy zelf bedacht, over het internet. Zelfs Nelly Furtado is onder de indruk van het nummer. Tijdens haar concert op 18 augustus in Manilla, zong ze en danste ze mee met het nummer. Even daarvoor had ze al aangegeven graag te willen samenwerken met artiesten uit Korea en Japan.

Verantwoordelijk voor deze nieuwe hype is Psy, echte naam Jae-Sang Park, geboren op oudejaarsdag 1977. Hij studeerde aan de universiteit van Boston en de Muziekacademie van Berklee. Sinds ‘Bird’, zijn eerste single in 2000, heeft hij er al een dozijn uitgebracht. ‘Gangnam style’ dat verwijst naar een chique wijk in de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoel, is zijn voorlaatste, de opvolger heet ‘Oppa is just my style’.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten