zondag 26 augustus 2012

Veenendaal is broedplaats voor hardstyle dj’s

Headhunterz & Wildstylez & Noisecontrollers: World of madness (Defqon 2012) (98)

Achter Headhunterz gaat Willem Rebergen (12 september 1985) schuil. Vanaf zijn negende zat Willem in een kinderkoor en sprak stemmen in voor films (onder andere de stem van Fred Wemel in ‘Harry Potter’). Headhunterz begon hij in 2006 met DeeJ-010 (= Bobby van Putten). In tegenstelling tot Willem, die zijn studie aan de Rockacademie opgaf voor een carrière als dj, wilde Bobby zijn studie wel afmaken. Willem ging alleen door met Headhunterz, want voor hem was ‘de Rockacademie leuk, maar met hardstyle konden ze hem niet helpen’. Het jaar daarop scoorde Headhunterz een hit met ‘The power of mind (Qlimax 2007 anthem)’ (#36 in 2007).

Wildstylez is het pseudoniem van Joram Metekohy (7 januari 1983). Eigenlijk wilde Joram drummer worden, maar tot zijn vijftiende speelde hij voornamelijk gitaar in diverse bandjes. De interesse voor elektronische muziek kwam in 2001 tijdens Trance Energy, de liefde voor Hardstyle daarna tijdens een andere evenement het hardstylefeest ‘Qlimax’.

In 2004 begon Joram de opleiding ‘DJ/dance-producer’ aan de Rockacademie, waar Willem Rietbergen (Headhunterz) ook een studie volgde. Een jaar later stopte ook Joram met de opleiding omdat hij het gevoel had in een richting te worden gedreven waar hij niet heen wilde. In 2007 sloot hij zich als Wildstylez bij het label Scantraxx recordz aan, waar hij Willem/Headhunterz weer tegen kwam. In 2008 brachten ze samen een album onder de naam Project one uit.

Vanuit Wildstylez is de link ook snel gelegd met Noiseconttrollers, want samen bezitten ze het label Digital age. Achter Noiseconttrollers, gestart in 2005, zitten Bas Oskam en Arjan Terpstra. Bas (1980) begon in 1995 met produceren met behulp van het computerprogramma Fasttracker 2, waarmee hij alle ins en outs leerde van de dance muziek.
Arjan (25 mei 1981) kwam in 1993 in aanraking met hiphop en was er meteen aan verknocht. Van 1997 – 2005 vormde hij samen met drie andere rappers de hiphop groep Codewoord. In 2005 kwam Arjan in aanraking met Hardstyle, waar hij zeer van onder de indruk was. Vervolgens liep hij Bas tegen het lijf, waarmee hij Noisecontrollers begon. Inmiddels hebben ze menig anthem voor dansfestijnen aangeleverd, onder andere ‘D.e.c.i.b.e.l.’(in 2010) en ‘Defqon’ (in 2011). Dit jaar leveren ze samen met Wildstylez & Headhunterz het thema van ‘Defqon’, allen afkomstig uit Veenendaal.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten