maandag 27 augustus 2012

Gebroeders Ko recyclen oude hit

Gebroeders Ko: Toeter op m’n waterscooter 2012 (92)

Voor velen was ‘Ik heb ’n toeter op m’n waterscooter’ in 2002, de eerste kennismaking met Ton & Gerard Koopmans, de Gebroeders Ko. Het nummer bereikte de 18e plaats en was de eerste van 25 top -20-hits voor de broers. “Nog steeds gaat het publiek helemaal los op dit nummer en hele generaties hebben iedere zomer (en winter) weer plezier van dit ultieme vakantienummer, vandaar dat we hebben besloten om er een re-release van te maken,” laten de broers op hun website weten. Alles is uit de kast getrokken om er weer een succes van te maken: DJ Goldfinger maakte de remix, de titel werd veranderd in Toeter op m’n waterscooter 2012 en voor de videoclip vlogen ze naar Turkije. In 2002 werd die nog gewoon ergens op een waterbaan in Nederland opgenomen.

slechtste liedje

Voor het programma ‘De beste singer-songwriter van Nederland’ moeten de talenten diverse opdrachten uitvoeren. Één van die opdrachten was: ‘maak van ’t aller slechte liedje ooit jouw versie, zodat het weer een pareltje wordt’. Mattanja Joy Bradley moest diep graven, maar kwam een half uur later met ‘Ik heb ’n toeter op m’n waterscooter’ van de Gebroeders Ko.

Rob Stenders, dj op 3FM confronteerde de broers met de versie van Mattanja en zij konden het wel waarderen. Daarop gaf Stenders hen de opdracht: ‘maak van het nummer ‘Beautiful imperfections’ van Mattanja, jullie eigen (feest)versie. Stenders heeft nog vakantie, dus de opdracht loopt nog.

Mattanja is niet de eerste die het nummer van de broers covert. Wij kwamen onder andere een versie tegen van de Zuid-Afrikaanse zanger Nic Stevens, die het de titel ‘Toeter skoeter’ meegaf.

Duits succes

In navolging van ‘Schatzi schenk mir ein Foto’ van Mickie Krause feat. Ko & Ko (januari 2011), scoren de broers deze maand met ‘Nur noch Schuhe an’, wederom met Mickie Krause, hun tweede #1-hit in de Schlagerhitparade bij onze Oosterburen. Beide nummers zijn vertalingen van Nederlandse successen, ‘Schatje, mag ik je foto?’ (#10 in 2008) en ‘Alleen maar schoenen aan’ (#6 in 2011).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten