maandag 14 oktober 2013

Bløf zingt voor derde keer een filmthema

Bløf & Nielson: Mannenharten (25)

Ze kennen elkaar van het optreden op Concert at sea, het evenement dat Bløf jaarlijks organiseert op de Brouwersdam in Zeeland. Nielson was één van de artiesten die daar het afgelopen jaar optrad. Ze hadden echter nooit verwacht ook nog eens samen in een studio te staan.

Het initiatief lag dan ook niet bij de heren zelf, maar bij de producers van de film ‘Mannenharten’ die beide acts benaderde voor de titelsong. De oude rotten van Bløf, die al twee keer een nummer voor een film leverden: Alles is liefde (#1 in 2007) en ‘De storm (geef niet op)’ (#10 in 2009). Nielson, tweede in  De Beste Singer Songwriter van Nederland in 2012, die een heel ander, jonger, publiek aanspreekt. Nielson vond het ‘super vet’ om dit met Bløf te mogen doen.
Ze bekeken de film, maakten aantekeningen en doken daarna de Zeezicht studio’s in. Nielson: “Het was net een speeltuin, we zaten in een kring en iedereen spuide op zijn beurt zijn idee voor het nummer”. ‘Mannenharten’ is de Nederlandse versie van ‘Männerherzen’ uit 2009, een komedie over vijf mannen en hun zoektocht naar de ware liefde en gaat op 28 november in première.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten