zondag 13 oktober 2013

Grap van Noors cabaretduo loopt uit de hand

Ylvis: The fox (79)

Het nummer was gemaakt als promotie voor het nieuwe seizoen van de tv-show ‘I kveld med YLVIS’ (vanavond met Ylvis) op de Noorse tv. Maar inmiddels is ‘The fox’ uitgezworven over de wereld en wist het in de Amerikaanse hitlijst zelfs de zesde plaats te bereiken. De uitvoerende zijn de broers Vegard en Bård Ylvisåker, die samen het cabaretduo Ylvis vormen.

wederdienst

Het idee voor 'The fox' ontstond in 2012, toen de twee een nummer over een vos wilden maken. Vervolgens belandde het nummer in een la, maar werd een half jaar later weer opgepakt door Bård en tekstschrijver Christian Løchstøer. De finishing touch kwam van Stargate (produceert onder andere Rihanna en Katy Perry), dat het nummer produceerde. Ylvis had voor Stargate, ook Noren, maar wonend in New York City, een video gemaakt van de verjaardag van één de twee producers en vroegen hen vervolgens voor de productie.

Overigens was er in de jaren ’70 ook al een nummer over een vos. In de spelshow ‘Eén van de acht’, dat gepresenteerd werd door Mies Bouwman trad het Denny Willis' Hunting Quartet  op met het nummer ‘The fox has left his lair’. Ook humor.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten