zondag 13 oktober 2013

De oude garde

Onder de oude garde vallen die acts die al eerder een hit scoorden in de Single Top 100. Dit keer krijgen ze een minder uitgebreide behandeling als de andere eerste weeks. Deze
week zijn de oudgedienden:

Justin Bieber: Heartbreaker (5)

Hou je vast, want na deze week, zal Justin Bieber negen weken lang een ander nummer op de Single Top 100 afvoeren. Sinds vorige week maandag, 7 oktober, is de maandag voor hem Music Monday en brengt hij elke week een nieuw nummer uit. ‘Heartbreaker’ is de eerste van de tien singles en zijn vijftiende notering. Of tien hits in één hitjaar een record oplevert, zullen we te zijner tijd zien. We zijn erg benieuwd hoeveel van de tien er over negen weken nog in de lijst zullen staan.

John Legend: All of me (31)

‘Made to love’ van John Legend werd Megahit, maar kwam niet verder dan de 41e plaats. ‘All of me’ staat in de eerste week al tien plaatsen hoger. Zonder noemenswaardige airplay, maar dankzij een optreden van 1.40 minuut in De Wereld Draait Door, op donderdag 3 oktober. Het album ‘Love in the future’ sprint zelfs van de 49e naar de 3e plaats.

Avicii: Hey Brother (38)

Op ‘ Brother’, de derde single van het album ‘True’ van Avicii, wordt de zang verzorgd door de 46-jarige Daniel John ‘Dan’ Tyminski uit Rutland, Vermont.  Tyminski speelt gitaar bij de band Alison Kraus en Union station. ‘Brother’ werd in maart van dit jaar geïntroduceerd tijdens het vijftiende Ultra Music Festival in Miami, Florida, waar elke zichzelf respecterende dj aanwezig is, omdat dan tevens de jaarlijkse dancebeurs, Winter Music Conference wordt gehouden, waar dj’s, platenlabels, producers en rtv-mensen elkaar ontmoeten en contracten afsluiten. Net als op 'Wake me up!' gezongen door Aloe Blacc, krijgt Tyminski ook geen credit voor 'Brother'.

Pearl jam: Sirens (42)

Sinds vrijdag ligt ‘Lightning bolt’, het tiende studioalbum van Pearl jam in de (digitale) schappen. Na ‘Mind your manners’ (#69 in juli) is ‘Sirens’ de tweede single van het album en hun achttiende notering. Jammer dat de groep weer heeft gekozen voor een min of meer rustig nummer, want er staan ook pittige nummers op het album met meer gitaren, zoals ‘Let the records play’. Komende week is ‘Lightning bolt’ het album van de week op 3FM, dan je zelf oordelen wat je leuk vind.

Miss Montreal: Heavy heart (87)

Deze week staat ‘Hoe’ het duet van Miss Montreal met Nielson precies een half jaar genoteerd. In de 26e week zakt het nummer van 49 naar #67, maar dat betekent nog niet dat het volgende week verdwenen is. Zolang zal ‘Heavy heart’ van Miss Montreal het zeker niet volhouden. Het lijkt er op dat Sanne Hans het nummer geschreven heeft kort na het opnemen van ‘Hoe’, want er zit een beetje veel o-o-o in.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten