zondag 13 oktober 2013

Twee dancecovers

Mark Knight & Funkagenda: Man with the red face (60)

Het is altijd goed eten van andermans brood. Parra for cuva feat. Anna Naklab deed dat op #72 al met Chris Isaak’s ‘Wicked game’ (zie daar). Ook de #60, Man with the red face’ van Mark Knight & Funkagenda is een cover. Het origineel stamt uit 2000 en is van Laurent Garnier, getiteld ‘The man with the red face’. 
In 2008 namen Mark Knight & Funkagenda het nummer al onder handen, maar de hitversie anno 2013 is van Hardwell die hun versie van een nieuwe mix voorzag. Achter Mark Knight & Funkagenda zitten De Britse dj/produceer Mark Kenneth Knight, oprichter van Toolroom records, dancelabel van house muziek met een vleugje funk en Adam Walder die zich Funkagenda noemt.

Parra for cuva feat. Anna Naklab: Wicked games (72)

Wicked game’ was de grootste hit voor Chris Isaak. Isaak schreef het nummer in 1989, maar pas in 1991 werd het, dankzij de film ‘ Wild at heart’ uit 1990, zijn grootste hit: #5. Daarna scoorde Isaac met ‘Dancin’’ zijn laatste hit (#64). Begin vorig jaar verscheen van de Amerkaanse zanger/acteur het album ‘Beyond the sun’ dat de 69e plaats bereikte. Op dat album coverde Isaak nummers van onder andere Jerry Lee Lewis en Elvis Presley. Dit keer wordt hij zelf gecoverd door Parra for cuva feat. Anna Naklab, die van zijn ‘Wicked game’ een mellowversie maakten en het ‘Wicked games’ noemen.

Achter Parra for cuva zit de Duitse producer Nicolas Demuth (22). Hij zegt beïnvloed te zijn door pianist Ludovico Einaudi, waarvan hij het improviseren heeft geleerd. Na een jaar door Nieuw-Zeeland te hebben gezworven, vestigde hij zich in Berlijn om de studie audiodesign te volgen. Daar nam hij het nummer ‘Swept away’ op met zijn vroegere buurmeisje Anna Naklab. Sindsdien werken de twee samen en zingt Anna, op 14 juli 20 jaar geworden, de nummers in van Parra for cuva.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten