maandag 14 oktober 2013

Jan Smit gaat unplugged

Jan Smit: Leeg om je heen (unplugged) / To all the girls I’ve loved before (met Julio Iglesias) (35)

Oei, dat zal even schrikken zijn geweest voor Jan Smit, toen hij hoorde dat de unplugged versie van ‘Leeg om je heen’ slechts op #35 was binnengekomen van de Single Top 100. Het is de laagste binnenkomst sinds 2004, toen ‘Als de nacht verdwijnt (live)’ binnenkwam op #54. Daarna kwamen zijn nummers bijna allemaal binnen bij de bovenste 10 (waarvan 12 op #1).

Het is echter niet verwonderlijk, want elke Jan Smit fan kent ‘Leeg om je heen’ al, want het staat op zijn album ‘Vrienden’ dat vorig jaar verscheen. Zoals we van ‘Volendam’ gewend zijn, verschijnt er ook een cd-single met de unplugged versie en iets extra’s. Het duet ‘To alle the girls I’ve loved before’ dat Jan op 9 juni zong met de Spaanse hartenbreker Julio Iglesias tijdens diens concert in de Rotterdamse Ahoy. Een goede zet, want anders was ‘Leeg om je heen (unplugged)’ nog veel lager binnengekomen! Het idee voor het duet was afkomstig van Julio zelf. In 1984 zong hij het nummer met Willie Nelson en bereikte het de 3e plaats.

‘Leeg om je heen (unplugged)’ van Jan Smit is de voorloper van het album ‘Unplugged – de Rockfield sessies’. Daarop staan 15 (10 Nederlandstalige en 5 Duitstalige) van zijn bekende en minder bekende liedjes. Rockfield staat voor de gelijknamige studio in Wales, waar grootheden als Queen. Black sabbath en Coldplay hun albums opnamen. De cd+DVD verschijnt volgende week vrijdag, 25 oktober. Een kleine maand later, op 18 november, begin Jan aan zijn allereerste theatertour.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten