maandag 12 november 2007

Ali B denkt al aan eerste plaats

Ali B feat Yes-R, Gio & Darryl: Groupie love (3)

Ze gaan als een komeet, de vier rappende vrienden. Twee weken terug kwamen Ali B, Yes-R, Gio en Darryl heel bescheiden binnen op #99, maar inmiddels staan ze al in de top 3! ‘Groupie love’ is de bestverkochte single in de platenzaken, maar de downloads doen het wat minder; in de Download Top 50 staat het plaatje helemaal onderaan; het wordt tien keer zo weinig gedownload als koploopster Maaike. De Megaman is benieuwd wat de komende weken gaan brengen, nu alle Jan Smit-fans het singletje al in huis hebben en de Maaike-hype overgewaaid is…

Het lijkt al heel gewoon geworden, maar Ali B en consorten maken deze week een geheel Nederlandstalige top 3 vol. De complete top 6 komt uit Nederland, met vijf Nederlandstalige en één Engelstalige single. En verderop in de top 10 komen we nóg twee platen uit Nederland tegen. En dat zijn net zoveel Nederlandse producties bij de bovenste tien als vorige week.

3 opmerkingen:

  1. Het sucses van Jan Smit is nog lang niet voorbij. En Ali B zal weer kelderen. Zijn hoge positie had hij te danken aan een reeks instores.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Nou daar zijn we mooi klaar mee dan met dat shitnummer van die Smit.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Jan Smit blijkt inderdaad over een langere adem te beschikken dan we dachten. En Anouk zal wel weer gedoemd zijn een ewige nummer twee bij de singles te blijven. En ja Ali dat kwam inderdaad door instores en was dus maar voor korte duur. En zo veranderd er vrijdag maar weinig.

    BeantwoordenVerwijderen