maandag 12 november 2007

Anouk schopt bandleden de straat op

Anouk: Good God (4) *** hoogste eersteweeks ***

Een nieuwe single, een nieuw album en dus ook een nieuwe rel rond Anouk! Want nog voordat we maar één noot hadden gehoord van ‘Good God’, had ze de band waarmee ze op tournee zou gaan aan de kant gezet. Naar eigen zeggen omdat de heren zich niet echt lovend over haar nieuwe album, ‘Who’s your momma’, hadden uitgelaten. Dat album heeft ze in Amerika opgenomen onder leiding van Glenn Ballard, bekend van zijn producties voor onder andere Alanis Morissette. De plaat komt volgende week vrijdag, 23 november, uit en de dag daarvoor zit ze in ‘De wereld draait door’.

Hoe het ook zij met die begeleidingsband, MammAnouk doet wat ze wil! Het zal de fans een zorg zijn, want die komen toch wel naar haar optredens. En die komen er volgend jaar, in ieder geval twee dagen (28 en 29 maart) in het Gelredome in Arnhem, en een derde zal er wellicht ook nog wel komen. Afgelopen week ging de videoclip van ‘Good God’ in première. Niet op een clipstation, maar op internet! De site www.nu.nl had de primeur, en daarna mocht de clip ook vertoond worden op de reguliere clipstations. De clip is gemaakt door de Zweedse regisseur Jonas Akkerlund, onder andere bekend van de clips bij ‘Beautiful day’ van U2 en Smack my bitch up’ van the Prodigy. ‘Good God’ is de achttiende notering voor Anouk Teeuwe.

De #4-plek is de hoogste positie waarop ze ooit binnenkwam. Dat deed ze trouwens al twee keer eerder, want ook haar hits ‘Girl’ in 2004 en ‘Lost’ in 2005 debuteerden op die plek. Beide singles behaalden vervolgens een tweede positie als hoogste notering. Anouk wacht al tien jaar op haar eerste #1-hit, want verder dan drie keer #2 (ook met ‘Nobody’s wife’) en twee keer #3 kwam ze nog nooit.

Kijk hier naar de clip van ‘Good God’ van Anouk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten