woensdag 14 november 2007

Midweek: Within temptation, Alicia Keys en Celine Dion komen eraan!

Geen verandering aan de top de komende week. Zowel de Single Top 100 als de Album Top 100 kent aanstaande vrijdag dezelfde leider als de afgelopen week. In de Single Top 100 gaat Jan Smit zijn derde week in als lijstaanvoerder. 'Dan volg je haar benen' is de eerste in een hele reeks van Nederlandse producties; met een beetje mazzel komen er vrijdag acht van de tien uit eigen land!

Hoogste nieuwe wordt Within temptation; 'All I need' wordt hun zesde top 10-hit. Coole Piet is op weg naar de top 10 en Mika kan ook nog wel eens wat winst gaan boeken. Met 'Groupie love' gaat het juist bergaf: na hun fraaie top 3-notering vorige week als gevolg van een serie instore-optredens kelderen Ali B, Yes-R, Gio en Darryl komende vrijdag de top 10 al weer uit.

Er zit een hele serie fraaie nieuwkomers in de pijplijn voor komende vrijdag: Rihanna ('Don't stop the music'), Acda en de Munnik ('Dan leef ik toch nog een keer'), Freemasons ('Uninvited') en Kylie Minogue ('2 hearts') mogen hopen op een top 20-notering. Didier Sinclair ('Feel the wave'), the Spice girls ('Headlines') en Alex Gaudino ('Que pasa contigo') zitten daar weer vlak achter. En ook Djumbo ('Dit is real'), Craig David ('Hot stuff'), Nickelback ('Rockstar'), Moke ('This plan') en natuurlijk good old Elvis Presley ('You don't have to say you love me') hebben een nieuwe hitnotering in het vizier.

In de Album Top 100 gaan twee dames een flinke klapper maken. Nee, aan de positie van André Hazes valt nog niet te morrelen, maar onder dat duettenalbum komen Alicia Keys ('As I am') en Celine Dion ('Taking chances') in de top 5 binnen; misschien wel allebei in de top 3. Vlak daarachter gaan we Paul Potts als snelle stijger zien.

Buiten de top 10 valt vooral de binnenkomst van Dekoor op. Dit Utrechtse studentenkoor was onlangs de winnaar van de tv-talentenjacht voor zangkoren 'Korenslag', gepresenteerd door Henny Huisman. Met 'Beter dan ooit' debuteert Dekoor aanstaande vrijdag wellicht in de top 30.

Daarnaast mogen we ook nieuwe albums van gevestigde namen verwelkomen. Led zeppelin gaat binnenkomen met 'Mothership', Craig David met 'Trust me', Herman van Veen met 'Nederlanders' en Seal met 'System'. De come back van the Spice girls valt vooralsnog tegen. Naast een bescheiden singlehit scoren de dames komende week pas in de lagere regionen met hun verzamelalbum.

Check de definitieve lijsten komende vrijdag bij de Megaman!

3 opmerkingen:

  1. Hoogachtend,
    uw aller Bupatih

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Opvallend heel veel downloads voor Rihanna. Wederom voornamelijk dankzij iTunes !

    BeantwoordenVerwijderen
  3. 20% erbij voor Within Temptation vandaag. Ik zie de band geen instores doen. Downlaods heeft het nummer ook niet. Opmerkelijke stijging dus !

    BeantwoordenVerwijderen