maandag 3 december 2007

Alex C of Yasmin K: wie heeft het lekkerste kontje?

Alex C. & Y-ass: Du hast den schönsten Arsch der Welt (38)

De Megaman zou zich ook niet van zijn volledige naam bedienen als hij zulke teksten maakte. Toch is Alex C geen onbekende, want voluit heet hij Alex Christensen (Hamburg-Wilhelmsburg, 7 april 1967), en hij is de producer achter U96, dat met ‘Das Boot’ tot #3 kwam in 1992. In 1994 kwam hij in contact met producer Frank Peterson, waarop ze samen nummers voor Marky Mark schreven, die op dat moment z’n hoogtepunt al had beleefd. In 2001 was Alex de man achter de act Bro’sis dat de Duitse ‘Popstars’ won. Sinds 2002 maakt Alex Christensen muziekproducties onder de naam Alex C., onder andere voor Right said Fred, Tom Jones en N*Sync. In 2005 produceerde hij het comebackalbum ‘Rock swings’ van Paul Anka en een jaar later het album ‘Bolton swings Sinatra’ van Michael Bolton. Alex is getrouwd met Nicole Saft, beter bekend als de Rollergirl.

De zangeres op ‘Du hast den schönsten Arsch der Welt’ van Alex C. & Yass, is Yasmin Knock (afkomstig van het Caribische eiland St. Lucia). Ze groeide op in Hamburg bij haar vader die Duiter is en ook zingt. Het zingen heeft ze dan ook van hem en al op jeugdige leeftijd stond ze voor de spiegel Aretha Franklin te imiteren. Ze leerde gitaar en piano spelen en had een tijdje een eigen band, waarvoor ze zelf nummers schreef. In 2000/2001 maakte ze deel uit van de cast van de musical ‘Buddy Holly’, die in Hamburg werd opgevoerd. Kort daarna deed ze als Yasmin K mee aan ‘Popstars’, maar haalde de finale – die door Bro’sis werd gewonnen – niet. In de jury zat ene Alex Christensen, die zeer onder de indruk was van haar stem: “Ze heeft de beste stem die ik in tijden gehoord heb”. Het kon dan ook niet uitblijven dat Yasmin onder contract kwam bij Alex, die haar al kende van de musical ‘Buddy Holly’. Haar eerste single verscheen in 2002: ‘Rhythm of the night’, een cover van Corona.

De Duitse tekst van ‘Du hast den schönsten Arsch der Welt’ is van Alex C en Peter Könneman, die ook nummers schreven voor ATC. De muziek is echter niet van hen, maar komt uit ‘Run away’ van de Soundlovers (#21 in 1997). Anno 2007 levert het Alex een #1-hit op in Oostenrijk. De clip bij ‘Du hast den schönsten Arsch der Welt’ is volgens YouTube van een zodanig niveau, dat ze het hebben afgeschermd. Je zult je eerst moeten aanmelden en verklaren dat je minstens achttien jaar bent. Op het internet is de sky the limit en dus zijn er genoeg andere sites waarop je de clip kunt bekijken, die voor onze normen nog reuze meevalt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten