woensdag 5 december 2007

Midweek: Paul de Leeuw naar #1, Coole Piet blijft achter

Na twee jaren met Coole Piet bovenaan de Single Top 100, dreigt 2007 een Pietloos jaar te gaan worden. Dat wil zeggen: het ziet er naar uit dat 'De speelgoeddief' van Coole Piet komende vrijdag niet verder zal gaan reiken dan de tweede plaats. En dan moet ie nog opschieten, anders wordt ie ingehaald door Timbaland. Souverein aan kop, het kán bijna niet missen, gaat nog altijd Rihanna met 'Don't stop the music'.

De top 10 maakt verder ook een stabiele indruk. Wellicht dat de Freemasons met Bailey Tzuke naar de bovenste tien kunnen stijgen met 'Uninvited'. Bob Sinclar komt hard opzetten met 'Together' (richting top 20) en Editors gaan richting de bovenste dertig met 'The racing rats'.

Voor de nieuwkomers moet je je duikpak aantrekken, zo diep zitten ze in de Single Top 100 verborgen. Maroon 5 gaat binnenkomen met 'Won't go home without you', maar dan zitten we waarschijnlijk al onder plaats #60. Ook de Zwitserse dj Deetron gaat vrijwel zeker debuteren, met 'I cling'. Verder zien we Don Diablo op het vinketouw zitten, maakt Nickelodeon-product DJ Nicky zijn opwachting en komt een zwangere Christina Aguilera met wat nieuws. En natuurlijk hebben we een feestje vanwege de honderdste Elvis-hit!

In de Album Top 100 gebeurt wél weer wat spectaculairs: opnieuw komt er een album bovenaan binnen. Logisch ook, want de kersttijd is de tijd waarop de nieuwe cd's gekocht/ cadeaugegeven worden, dus vlak daarvoor komen de belangrijkste nieuwe albums uit. Dit keer is het de beurt aan Paul de Leeuw, die zijn 'Symphonica in Rosso'-concertreeks om weet te zetten in een succesvol album. Anouk moet dus al na één week naar beneden, maar ze eindigt nog wel voor Trijntje Oosterhuis, die met haar nieuwe plaat, 'Who'll speak for love', op #3 debuteert.

Nóg een concertregistratie, maar dan van Guus Meeuwis ('Groots met een zachte G'), gaat waarschijnlijk net buiten de top 10 binnenkomen.

Komende vrijdag kun bij in de Megaman zien of de last minute-sinterklaasinkopen nog voor verrassingen hebben gezorgd!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten