maandag 3 december 2007

Serhat Sakin: eerst Gadjo, toen Syke, nu Se:sa

Se:sa feat. Sharon Philips: Like this like that (32) *** hoogste eersteweeks ***

Deze week een wat minder hectische Single Top 100 qua binnenkomers, want de hoogste eersteweeks komen we pas tegen op #32. De afgelopen weken kwamen deze steevast in de top 10 of net daaronder binnen. De laagste in drie maanden tijd was ‘Een met de bomen’ van 3js op 29 september op… #16. Deze week debuteert ‘Like this like that’ van Se:sa feat. Sharon Philips dus twee keer zo laag. Sinds 8 september is het niet meer voorgekomen dat de hoogste binnenkomer zo laag binnenkomt; dat was ‘Ayo technology’ van 50 cent feat. Justin Timberlake, op #33.

Se:sa zou je al kunnen kennen, want samen met Matthias Weber vormt Serhat Sakin, zoals hij volledig heet, Syke ‘n’ Sugarstarr, dat met ‘Danz’ een weekje genoteerd stond op #49. Dit keer doet producer Serhat Sahin het beter, want ‘Like this like that’ komt binnen op #32, en het einde is nog zeker niet in zicht. Serhat, ook een van de mannen achter ‘So many times’ van Gadjo feat. Alexandra Prince (#62 in 2005) kwam eerder dit jaar met het nummer ‘Bonstair’, dat veel werd gedraaid in de clubs. Dat nummer was gebaseerd op een sample van ‘Groove is in the heart’ van Deee-lite (#10 in 1990). Vervolgens heeft hij ‘Bonstair’ bewerkt tot ‘Like this like that’, waarbij Sharon Philips de zang voor haar rekening neemt.

Sharon Philips (geboren op de eilandengroep Trinidad & Tobago in 1979) zong al op zevenjarige leeftijd in het plaatselijke kerkkoor. Op haar tiende had ze alle talentenjacht op haar eiland gewonnen. Tijd voor een volgende stap dus, en die kwam er met het vervullen van de achtergrondzang bij diverse artiesten die hun album kwamen opnemen. Zelf nam ze ook een aantal demo’s op en die kwamen het producerstrio Wackside (Benjamin Hart, Hubee Held en Michael Rödiger) ter ore, dat haar talent herkende. Samen met haar namen ze in Duitsland het album ‘Nuff said…’ op, waarvan ‘Touch me’ de eerste single werd. ‘Like this like that’ schreef Sharon samen met de Turkse producer Mousse T, Errol Rennalls en Serhat Sakin.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten