maandag 3 december 2007

Bonnie Beecher na veertig jaar in tv-reclame

Bonnie Beecher: Come wander with me (93)

Wat een merkwaardige weg hebben sommige nummers toch af te leggen voordat ze een hit worden… ‘Come wander with me’ van Bonnie Beecher is ook al zo’n song met een opvallend verhaal. Je zult het nummer waarschijnlijk kennen van de tv-reclame van verzekeringsmaatschappij RVS; je weet wel, die verstilde clip met die mannetjes aan zwevende paraplu’s. ‘Come wander with me’ is echter oorspronkelijk afkomstig uit een ander tv-moment en is al 43 jaar oud!

Bonnie Beecher is geboren in 1942. Ze studeerde samen met Bob Dylan aan de universiteit van Minnesota en was in 1961 korte tijd zijn vriendinnetje. Waarschijnlijk is Dylans ‘Girl from the North country’ door Bonnie geïnspireerd. Bonnie werd actrice in tv-series. In 1964 maakte ze haar debuut in een aflevering van de Twilight zone. In de episode ‘Come wander with me’ speelde ze de rol van folkzangeres Mary Rachel. Het gelijknamige nummer is het thema van de aflevering en komt op verschillende momenten in het verhaal terug. Bonnie zong het zelf in de aflevering; het zou haar enige opname blijven; het was de eerste en enige keer dat ze als zangeres te horen was.

Bonnie speelt in de daaropvolgende jaren nog rolletjes in series als ‘The invaders’, ‘The fugitive’, ‘Gunsmoke’ en ‘Star trek’. In november 1968 eindigt haar acteercarrière met een rolletje in de serie ‘The outsider’. Beecher is inmiddels in 1965 getrouwd met Hugh Romney, die onder de artiestennaam Wavy Gravy furore maakt als MC op de festivals Woodstock en Woodstock II. Het tweetal is nog altijd getrouwd en Bonnie (inmiddels bekend onder de naam Jahanara Romney) zet zich samen met haar man in voor een aantal liefdadigheidsorganisaties.

Pas in 2003 duikt ‘Come wander with me’ opnieuw op, en wel op de soundtrack van de film ‘The brown bunny’. In 2006 werd het opgepakt door de RVS, in de commercial die geregisseerd werd door de Belg Koen Mortier. Mortier kreeg voor zijn reclamefilmpje (met als titel ‘Angels’) inspiratie bij een landgenoot, de schilder René Magritte. Leg diens schilderij Golconda’ maar eens naast de reclame, dan zie je de overeenkomst wel! ‘Come wander with me’ was eerder dit jaar ook al te horen in de hitparade, maar dan in de Album Top 100. De groep Agua de Annique, van zangeres Anneke van Giersbergen, nam het nummer al op voor hun debuutalbum ‘Air’ (#89 begin november).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten