maandag 26 september 2011

Goud voor Gotye feat. Kimbra

Gotye feat. Kimbra: Somebody that I used to know (1) *** tweede week op #1 ***

Zeven weken had ‘Somebody that I used to know’ van Gotye feat. Kimbra nodig om de eerste plaats te bereiken. Maar zeven weken zal het niet bovenaan staan, waarover zo dadelijk meer.

Twee maanden geleden kwam het nummer uit en inmiddels zijn er meer dan 10.000 stuks van gedownload, goed voor goud dus. Sinds deze week is het album ‘Making mirrors’ ook fysiek verkrijgbaar en dat zorgt er voor dat het in de Album Top 100 stijgt naar de zesde plaats. Het zal nog moeilijk worden om een goede opvolger voor ‘Somebody that I used to know’ van het album te plukken.

Zoals gezegd, ‘Somebody that I used to know’ zal het geen zeven weken op #1 volhouden. Sterker nog, dit zou wel eens de laatste week kunnen zijn. Zeker twee nummers azen namelijk op die eerste plaats. In de eerste plaats ‘One thousand voices’ van de coaches van The voice of Holland, binnen op #11. Maar nog een grotere kans maakt wellicht ‘Hou je dan nog steeds van mij’, de nieuwe single van Jan Smit, die afgelopen vrijdag is uitgebracht. Als het Jan lukt, zal hij dat te danken hebben aan de twee cd-singles die er van te koop zijn. Meer daarover volgende week.

duet

‘Somebody that I used to know’ is een nummer dat gezongen wordt door een man (Gotye = Wouter de Backer) en een vrouw (Kimbra Johnson). De voorlaatste keer dat een duet tussen een man en een vrouw bovenaan prijkte, was begin dit jaar: ‘Hello’ van Martin Solveig feat. Dragonette. Hoewel Dragonette staat voor de gelijknamige Canadese groep, was het alleen zangeres Martina Sorbara die op ‘Hello’ te horen was.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten