maandag 26 september 2011

Los Angeles, the voices zingt Nederlands gospelnummer

Los Angeles, the voices: Loop naar het licht (19)

Gordon en indirect zijn groep Los Angeles, the voices, heeft veel aan Holland’s got talent te danken. Behalve zijn rol als jurylid, waren zowel de eerste single ‘Blijf veilig bij mij’ als de laatste ‘Loop naar het licht’, voor het eerst te zien in genoemd programma.
Los Angeles, the voices is een muziekproject van Gordon naar een soortelijk project van vier Zuid-Afrikaanse zangers, genaamd Romanz. Van Tineke de Nooy die daar woont, kreeg Gordon hun cd ‘Bly getrou’ uit 2009, waarna hij vervolgens in Nederland bij de nummers de juiste mensen zocht. Inmiddels is de groep vijf hitsingles en een gouden album verder.

weer Zuid-Afrika

Loop naar het licht’ heet in het Zuid-Afrikaans ‘Ek sal getuig’ en staat op het gelijknamige album uit 2010 van Romanz. Gordon maakte weer de vertaling naar het Nederlands. Maar ook dit keer heeft Romanz het niet van zichzelf. Origineel heet het nummer ‘Testify to love’ en is afkomstig van de Nederlandse zanger/componist Ralph van Manen. Ralph nam het nummer in 1996 op voor zijn album ‘Language of love’.

Maar hoe komt Romanz dan bij dat nummer? De Amerikaanse gospelband Avalon die Ralph kende uit het gospelcircuit, namen het nummer in 1997 op voor hun album ‘A maze of grace’, dat tot op de dag van vandaag het handelsmerk is van de band. In 1998 zong countryzangeres Wynonna Judd ‘Testify to love’ in aflevering 508 ‘Psalm 151’ van de populaire serie ‘Touched by an Angel’, waardoor het nummer nog populairder werd. In datzelfde jaar werd het nummer onderscheiden met een Dove Award voor ‘Song van het jaar’.

Eerder dit jaar kondigde Gordon aan dat Los Angeles, the voices dit jaar met twee albums zou komen. Dat wordt een kerstalbum en een ‘gewoon’ album ‘Because we believe’, tevens de titel van de theatertournee, die begint op 25 januari 2012 en loopt tot en met 12 maart.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten