maandag 26 september 2011

Megaman bij week 39 – 24 september 2011

Welkom bij de Megaman, waarin Gotye feat. Kimbra goud krijgen, de coaches van the Voice of Holland zingen voor het goede doel, Los Angeles the voices een Nederlands gospelnummer zingt, Jennifer Lopez haar 20e hit scoort, 100%NL zichzelf een cadeau geeft en All about 5 echt kan zingen. Dat en meer over de elf eersteweeks noteringen in de Single Top 100 van deze week.

2 opmerkingen:

 1. Megaman, kun je mij vertellen waarom de junior songfestival cd's in de album top 100 een notering hebben en de eurovisie songfestival cd's en hitzone in de verzamelalbum top 30.
  wat is het verschil?
  Komen cd's standaard na 104 weken album top 100 in de backcatalogue top 50 of is dat nu niet meer het geval zoals b.v. met amy winehouse die nu meer dan 104 weken in de album top 100 staat, maar overigens ook in de backcatalogue top 50.

  Met vriendelijke groet,
  René

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @René:
  - t.a.v. ESF voor jongeren en ouderen. We hebben deze vraag al eens eerder aan GfK DC voorgelegd en zij kwamen toen met de volgende uitleg, die nog steeds geldt:
  "Album Finalisten JSF is door de platenmaatschappij aangemeld als artistalbum. Het is geen compilatie in de zin van een selectie van bestaande hits zoals Hitzone etc." Het album van het Eurovisie Songfestival wordt dus wel gezien als een greatest hits album (..). Kortom: de pl-my bepaalt hier waar een album terecht komt.

  - t.a.v. je andere vraag: standaard verdwijnt een album na 104 weken naar de Backcatalogue Top 50, mits het genoeg wordt verkocht natuurlijk (en dat kan al bij 50 stuks). Toen Amy Winehouse overleed, is - bij hoge uitzondering - besloten dat oude albums kunnen terugkeren. De reden: de ppd (prijs die de handel betaalt aan de pl-my) wordt dan vaak verhoogd, waardoor het album weer meetelt als fullprice album. Bij hoge uitzondering dus, en dan moet je denken aan een overlijden, zoals bij Amy Winehouse. Sindsdien is dus van de standaardregel afgeweken.

  Volgens die afwijkende regel, zou je de twee albums van Cuby & the Blizzards in de BC50, juist nu verwachten in de Album Top 100? Klopt! Dat ze daar niet in staan, komt omdat ze te weinig verkopen voor een notering. Of Gfk DC daar ook rekening mee heeft gehouden, weten we niet. Dus het kan ook toeval zijn dat het nu zo uitkomt!

  BeantwoordenVerwijderen