maandag 26 september 2011

All about 5 zijn meiden die écht kunnen zingen

All about 5: What if (100)

De basis voor All about 5, de zoveelste meidengroep, werd in juli 2009 gelegd door Jerry Anholt (manager, oprichter van Diesel joy records en ontdekker van die Twa) die een nieuwe meidengroep wilde beginnen. In oktober van dat jaar werden de eerste audities gehouden, waarvoor 214 meiden zich hadden aangemeld. Wat de organisatie echter vergeten had te melden, was dat de meiden wel echt moesten kunnen zingen en niet alleen mooi kunnen playbacken. De audities leverden dan ook niets op en het project dreigde een vroege dood te sterven.

Tot eind 2010, toen Anholt vernam dat Peggy Vlierhuis ook bezig was met een girlband. De twee kwamen tot de conclusie dat ze beter de krachten konden verenigen dan dat beiden zelfstandig verder zou werken aan hun plannen. In maart 2011 werden opnieuw audities gehouden en die leverden vijf meiden op die samen een proefperiode ingingen of ze wel met elkaar konden samenwerken. Twee meiden vielen daarbij af en een nieuwe zoektocht leverde de twee anderen op.
De vijf meiden die sinds april deel uitmaken van All about 5, zijn Rienke van Anholt (was lid van meidengroep Girlie5), Maxime Dassen (deed mee aan Popstars 2008 & 2009/theaterronde en Holland’s got talent 2009), Romy Krommert (maakte deel uit van de meidengroep Youn princess stars, Djuli en de kindersensatie Blitszz), Nienke Kroon (is model en studeert Media & Entertainment Management in Amsterdam) en Nikki van Ostaijen (volgt de opleiding Musicaltheater en staat volgend jaar in de musical ‘De zangeres’).

Sinds de line-up definitief is, worden de meiden vocaal gecoacht door Dewi Pechler (Idols 2003, Popstars 2010 en zelf zangeres). Dat leidde in juli tot de opname van het nummer ‘What if’, dat deze week de hekkensluiter is in de Single Top 100. Het nummer is geschreven door de Britse producer/componist Stuart Roslyn, die er oorpronkelijk een ballade van had gemaakte. De Nederlandse producer Harold Slok zorgde er vervolgens voor dat het een vlot nummer werd. De volgende single is ook al bekend: ‘Walk on water’ en er schijnt met Roslyn een contract te liggen voor twee albums. Een Spaanse tournee langs de kustplaatsen is al vastgelegd voor 2012.

Maar wat als één van de leden opstapt, gaat de groep dan All about 4 heten?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten